Η πλειοψηφία (75%) των δήμων στην περιφέρεια Βαλλονίας του Βελγίου χρησιμοποιεί πλέον λογισμικό και υπηρεσίες ανοιχτού κώδικα. Στην περιοχή, 261 πόλεις, κωμοπόλεις, χωριά και άλλες δημόσιες διοικήσεις χρησιμοποιούν 8 λύσεις ανοιχτού κώδικα, οι οποίες διαχειρίζονται και συντηρούνται κεντρικά από την Intercomunale de Mutualisation Informatique et Organisationnelle (IMIO), έναν πάροχο υπηρεσιών πληροφορικής που ιδρύθηκε το 2011 από την περιφέρεια της Βαλλονίας.Οι υπηρεσίες της IMIO περιλαμβάνουν δικτυακές πύλες, υπηρεσίες ηλεκτρονικής διακυβέρνησης για πολίτες και επιχειρήσεις, διαχείριση έργων, υπηρεσίες πολεοδομίας και διοργάνωση και διαχείριση των συνεδριάσεων του δημαρχείου.
«Επί του παρόντος, πάνω από 20.000 υπάλληλοι της δημόσιας διοίκησης και ακόμη περισσότεροι πολίτες χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες μας», δήλωσε ο Joël Lambillotte, Διευθυντής της IMIO. Ο ετήσιος προϋπολογισμός ανάπτυξης και συντήρησης αυτών των υπηρεσιών ανέρχεται σε 1,5 εκατ. Ευρώ ή σε 55 ευρώ ανά χρήστη. Αυτό είναι πολύ χαμηλό κόστος. »
Ο αριθμός των δήμων και των άλλων δημοσίων διοικήσεων που χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες του IMIO αυξήθηκε ραγδαία, από 10 το 2011 σε 261 το 2016. Μεταξύ των μελών της, το IMIO αριθμεί σήμερα 201 δήμους, 3 επαρχίες, 42 οργανώσεις κοινωνικής πρόνοιας (CPAS), 4 αστυνομικές περιφέρειες και 4 υπηρεσίες πυροσβεστικής.
Από τις δέκα βασικές εφαρμογές, οι 8 είναι κατασκευασμένες με χρήση ανοιχτού κώδικα, συμπεριλαμβανομένων των Python, Plone CMS / Zope, LibreOffice, Docker και Postgresql. Οι λύσεις αυτές παρέχονται ως SaS (υπηρεσίες cloud). «Οι κοινόχρηστες υπηρεσίες μας επιτρέπουν να βελτιώσουμε τη διαχείριση, μειώνοντας παράλληλα το κόστος», δήλωσε ο Lambillotte, «και οι δημόσιες διοικήσεις δεν χρειάζεται να φιλοξενούν αυτές τις λύσεις».
Ένα σημαντικό επιχείρημα για τη χρήση των υπηρεσιών της IMIO είναι η αυτονομία. «Οι ίδιες οι πόλεις είναι υπεύθυνες για το technology roadmap και μπορούν να ωθήσουν και να χρηματοδοτήσουν νέες συνεισφορές».
Επειδή η ΙΜΙΟ διαχειρίζεται εκτεταμένες υπηρεσίες, η χρήση ανοιχτού κώδικα, της επιτρέπει να υποστηρίξει έναν ολοένα αυξανόμενο αριθμό χρηστών, δήλωσε ο Lambillotte. Επιτρέπει επίσης στον πάροχο υπηρεσιών να διαχειρίζεται εφαρμογές παλαιού τύπου, «καθώς η κοινότητα καινοτομεί συνεχώς και ενημερώνει το πλαίσιο».
Πηγή άρθρου: https://joinup.ec.europa.eu/ , www.ellak.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.