Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017

Αύξηση της χρήσης ανοιχτού κώδικα από τους δήμους στην περιφέρεια της Βουργουνδίας


Σχεδόν οι μισοί από τους δήμους (960 από τους 2000) στην πρώην περιφέρεια της Βουργουνδίας της Γαλλίας (τώρα Bourgogne-Franche-Comté) βασίζονται σε υπηρεσίες ανοικτού κώδικα για τις διάφορες διοικητικές εργασίες τους. Οι υπηρεσίες προσελκύουν πολλές άλλες δημόσιες διοικήσεις, συμπεριλαμβανομένων των σχολείων, των νοσοκομείων και των οίκων ευγηρίας.
Οι υπηρεσίες της δημόσιας διοίκησης περιλαμβάνουν ιστότοπους, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, ηλεκτρονική διαχείριση και αρχειοθέτηση νομικών εγγράφων και εργαλεία ροής εργασίας για δημόσιους υπαλλήλους και αιρετούς. Οι δημόσιες διοικήσεις έχουν επίσης πρόσβαση σε μια περιφερειακή πύλη για την διαχείριση των διαγωνισμών, σε λύσεις ανοιχτών δεδομένων και σε εργαλεία κοινής χρήσης σημειώσεων και διαδικτυακών διασκέψεων. 
Άλλες υπηρεσίες περιλαμβάνουν μια υπηρεσία ενιαίας εξυπηρέτησης για τη δημιουργία επιχειρήσεων και γεωγραφικούς καταλόγους οργανισμών, ενώσεων και επιχειρήσεων.
Όλες αυτές οι υπηρεσίες διαχειρίζονται και συντηρούνται κεντρικά από το e-bourgogne-franche-comté groupement d’intérêt public (GIP) (μια υπηρεσία συγκρίσιμη με μια δημόσια επιχείρηση). Το e-bourgogne-franche-comté GIP χρησιμοποιεί γνωστά στοιχεία ανοιχτού κώδικα, όπως εξυπηρετητές Linux (Redhat και Centos Linux), webserver Apache, διακομιστή εφαρμογών java Apache Tomcat, βάση δεδομένων MySQL και πολλές εφαρμογές επιφάνειας εργασίας.
Το GIP e-bourgogne-franche-comté εμπνέει – και συνεργάζεται στενά με – με άλλες περιοχές της Γαλλίας, δήλωσε ο Maciej Murmylo, διευθυντής έργου, συμπεριλαμβανομένων των Megalis στη Βρετάνη και της Maximilien στο Ile-de-France.«Η περιφέρεια της Bourgogne Franche-Comté είναι αγροτική, με μεγάλο αριθμό δήμων – σχεδόν 3.800 «, δήλωσε ο Murmylo. Η πλειοψηφία αυτών των δήμων έχει περιορισμένους οικονομικούς και ανθρώπινους πόρους, οι οποίοι περιορίζουν τις επιλογές πληροφορικής τους. «Για εμάς, η ανταλλαγή και η επαναχρησιμοποίηση είναι απαραίτητη», είπε ο Murmylo.
Οι υπηρεσίες προσφέρθηκαν αρχικά μόνο στην περιοχή της Bourgogne. Μετά την αναδιοργάνωση των περιφερειών της Γαλλίας το 2016, όπου ο αριθμός τους μειώθηκε από 22 σε 13, οι υπηρεσίες της καλύπτουν μια πολύ μεγαλύτερη περιοχή. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα την ανάπτυξη του e-bourgogne franche-comté GIP, που τώρα χει τώρα 1.400 μέλη, συμπεριλαμβανομένων 960 δήμων, 226 διαδημοτικών οργανισμών, 46 σχολείων, 25 νοσοκομείων και 12 οίκων ευγηρίας.
Πηγή άρθρου: https://joinup.ec.europa.eu/ , www.ellak.gr
Περισσότερες πληροφορίες




Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.