Τρίτη 24 Απριλίου 2018

Oλοκληρώθηκε στην Σανγκάη η Διεθνής έκθεση για την Τεχνολογία στην οποία το Ηράκλειο ήταν τιμώμενη πόλη

 
Ολοκληρώθηκε με επιτυχία, η 6η  Παγκόσμια έκθεση τεχνολογίας στη Σανγκάη (China Shanghai International Technology Fair) ,στην οποία το Ηράκλειο ήταν τιμώμενη πόλη μαζί με το Όσλο της Νορβηγίας , τη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας και την Κινεζική μεγαλούπολη Ντάλιαν.
Ο εκπρόσωπος του Δήμου Ηρακλείου, Εντεταλμένος σύμβουλος Τουρισμού κ. Gian Andrea Garancini τόνισε στη δήλωσή του ότι για το Ηράκλειο, η συμμετοχή στην έκθεση σαν τιμώμενη πόλη είναι αναμφισβήτητα ξεχωριστή τιμή.

 Κατά τη διάρκεια της έκθεσης παρουσιάστηκαν από το ΙΤΕ οι νέες τεχνολογίες του Ινστιτούτου πληροφορικής και του Ινστιτούτου Ηλεκτρονικής δομής και λέιζερ που αναπτύσσει το κορυφαίο ερευνητικό ίδρυμα.

 Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκαν και συναντήσεις των εκπροσώπων του, κ.   Σπύρου Αναστασιάδη (Διευθυντή Ινστιτούτου Ηλεκτρονικής Δομής και Λέιζερ) , κ. Δημήτρη Πλεξουσάκη (Διευθυντή Ινστιτούτου πληροφορικής, αντιπρόεδρο ΙΤΕ) κ. Κώστα Στεφανίδη (Ινστιτούτο πληροφορικής, smart city) και τους ερευνητές κ. Χατζηγιαννάκη και Ζηδιανάκη, με μεγάλο ενδιαφέρον για τα επιτεύγματά του ΙΤΕ.
Ο κ. Garancini από την πλευρά του συνομίλησε με πολιτικούς και φορείς, και βραβεύθηκε για τη συμβολή του Ηρακλείου στην επιτυχή διεξαγωγή της έκθεσης.
Επίσης, μπήκε  σε μια τροχαία υλοποίησης η προτεινόμενη αδελφοποίηση του Ηρακλείου με την Κινεζική πόλη Νingbo, παρουσία του Έλληνα Πρόξενου στη Σανγκάη κ. Βασίλη Ξηρού.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.