Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2018

The Guardian για τα Τρίκαλα :«Τώρα δεν χρειάζεται να γνωρίζετε έναν πολιτικό για να κάνετε κάτι»


Εκτενές ρεπορτάζ του βρετανικού Guardian για τις καινοτομίες και την οπτική του Δήμου Τρικκαίων

Με μια πολύπλευρη προσέγγιση και με φρέσκο πνεύμα, η βρετανική εφημερίδα Guardian αφιερώνει εκτενέστατο ρεπορτάζ στον Δήμο Τρικκαίων. Στην  ιστοσελίδα της εφημερίδας (www.theguardian.com) και δη στη διεθνή της έκδοση, η δημοσιογράφος Venetia Rainey μετά το οδοιπορικό της πριν λίγες ημέρες στα Τρίκαλα, περιγράφει τα όσα είδε, έμαθε, ρώτησε, τα όσα την ενθουσίασαν ή της έκαναν εντύπωση. Συναντώντας τον Δήμαρχο Τρικκαίων κ. Δημήτρη Παπαστεργίου, την αντιπρόεδρο του Μουσείου Τσιτσάνη Βασιλένα Μητσιάδη, πολίτες και εκπαιδευτικούς, το ρεπορτάζ αποτυπώνει σε μέγιστο βαθμό την προσπάθεια που γίνεται, να εφαρμοστούν καινοτόμες λύσεις στην κοινωνία. 
Ο τίτλος εστιάζει στο «20000», την ηλεκτρονική φόρμα υποβολής αιτημάτων: Inside Greece's first smart city: “Now you don't need to know a politician to get something done” (Μέσα στην πρώτη έξυπνη ελληνική πόλη: «Τώρα δεν χρειάζεται να γνωρίζεις έναν πολιτικό για να επιλύεται κάποιο θέμα»).


Ταυτοχρόνως, η δήλωση του κ. Παπαστεργίου, ότι «κύριο επίτευγμα ήταν να πείσουμε την κοινωνία ότι υπάρχει μπροστά μας μια ευκαιρία και πρέπει να την αποδεχθούμε» δίνει και τον τόνο στο ρεπορτάζ που κυριαρχείται από εκτενή έρευνα σε όσα σημεία κυριάρχησαν στη δημοσιογραφική ματιά.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα σχόλια των κατά βάση Βρετανών στο τέλος του κειμένου, για θέματα διαφθοράς και καταπολέμησής της, για τα στερεότυπα σε σχέση με την Ελλάδα, για ζητήματα καθημερινότητας, φόρων και άλλων κοινωνικών θεμάτων, προσαρμοσμένων στη βρετανική πραγματικότητα.

Την εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συνέντευξη μπορείτε να διαβάσετε στον σύνδεσμο  https://www.theguardian.com/cities/2018/sep/04/trikala-greece-first-smart-city-dont-need-to-know-a-politician-to-get-something-done ή στην ιστοσελίδα του Δήμου Τρικκαίων www.trikalacity.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.