Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2018

Καλαμάτα :Έξυπνες στατιστικές για έξυπνες πόλεις

Όλο και περισσότερο, οι εξελίξεις στις έξυπνες πόλεις και στις επίσημες στατιστικές ακολουθούν ανεξάρτητες παράλληλες διαδρομές παρά το κοινό βασικό συστατικό τους, το οποίο είναι δεδομένα», ας είναι ανοικτά δεδομένα, μεγάλα δεδομένα, έξυπνα δεδομένα, συνδεδεμένα δεδομένα .... αλλά κατ 'ουσίαν .... δεδομένα .Ο στόχος αυτής της διάσκεψης είναι η ευαισθητοποίηση σχετικά με τη σημασία της δημιουργίας βιώσιμων εταιρικών σχέσεων μεταξύ επίσημων στατιστικών, δήμων, ακαδημαϊκών ιδρυμάτων, πολιτών και επιχειρήσεων. Μόνο τότε μπορούμε να μεγιστοποιήσουμε τις δυνατότητες της ανάλυσης δεδομένων για ενημερωμένες αποφάσεις πολιτικής για τις πόλεις και για την ευημερία των ανθρώπων που ζουν, εργάζονται ή / και επισκέπτονται τους και για τη λειτουργία των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται μέσα και μαζί τους.

Οι έξυπνες στατιστικές μπορούν να θεωρηθούν ως ο μελλοντικός εκτεταμένος ρόλος των επίσημων στατιστικών σε έναν κόσμο εμποτισμένο με έξυπνες τεχνολογίες. Οι έξυπνες τεχνολογίες περιλαμβάνουν αυτοματοποιημένες, διαδραστικές τεχνολογίες σε πραγματικό χρόνο, οι οποίες βελτιστοποιούν τη φυσική λειτουργία των συσκευών και των καταναλωτικών συσκευών. Οι ίδιες οι στατιστικές θα μεταμορφώνονταν σε μια έξυπνη τεχνολογία ενσωματωμένη σε έξυπνα συστήματα που θα μετασχηματίζονταν "δεδομένα" σε "πληροφορίες".

Θέματα
Τα θέματα που θα εξεταστούν κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Διάσκεψης για τα SmartStatistics4SmartCities περιλαμβάνουν:

  • Παραδείγματα χρήσης του IoT, ανοικτών δεδομένων και μεγάλα δεδομένα σε διάφορες πόλεις (Αθήνα, Ντε Χάγη, Ελσίνκι, Ηράκλειο, Ρώμη, Τρίκαλα).
  • Καινοτόμες εφαρμογές και εργαλεία ανάλυσης δεδομένων για την αστική κινητικότητα, τον τουρισμό, την παρακολούθηση των πλοίων, την υγεία κ.λπ. ·
  • Εξελίξεις στις στατιστικές ευρωπαϊκών πόλεων.
  • Μια εισαγωγή στην αξιόπιστη έξυπνη στατιστική.
  • Βέλτιστες πρακτικές στην ανάπτυξη κέντρων αστικών δεδομένων, λειτουργικές και καινοτόμες πόλεις, μοντέλα συνδημιουργίας και ψηφιοποίησης κλπ. ·
  • Διατομεακά ζητήματα όπως τα πρότυπα για έξυπνες και αειφόρες πόλεις και τρόποι επιτυχίας στην έξυπνη πορεία της καινοτομίας και της ψηφιακής διακοπής της πόλης.
  • Προκλήσεις στη χρήση Τεχνητής Νοημοσύνης, μεγάλα δεδομένα και ανοιχτοί αλγόριθμοι για την ανθρώπινη ανάπτυξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.