Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2018

Ηράκλειο :Υποψήφια πόλη για το Διεθνές Βραβείο της UNESCO «Πόλεις που Μαθαίνουν»

Υποψήφια πόλη για το Διεθνές Βραβείο της UNESCO «Learning City 2019», θα είναι το Ηράκλειο καθώς επελέγη από την Ομάδα Συντονισμού του Παγκοσμίου Δικτύου της Unesco για τις «πόλεις που Μαθαίνουν».
Στην ομάδα αυτή συμμετέχει ο  Δήμος Ηρακλείου από το Δεκέμβριο του 2016.
Πρόκειται για ένα καινοτόμο σχέδιο της Unesco που στόχο έχει να παρέμβει δυναμικά στο πεδίο της Δια Βίου Μάθησης. Σκοπός του Δικτύου είναι να κινητοποιήσει τις τοπικές κοινωνίες, τους φορείς και τις όποιες συλλογικότητες, να τους καλέσει σε διάλογο και  συνεργαζόμενες να αξιοποιήσουν από κοινού τις δυνατότητες τους. Σήμερα το δίκτυο αυτό έχει 213 μέλη από 51 Χώρες. Από την Ελλάδα συμμετέχουν 13 Δήμοι και από την Κρήτη ο Δήμος Ηρακλείου. 
Μια πόλη που «μαθαίνει» είναι μια πόλη που συνεργάζεται, μια πόλη που διαλέγεται, που προάγει την εξωστρέφεια, τη μάθηση, τη γνώση και παράλληλα προωθεί τον πολιτισμό, την επιστήμη, την επικοινωνία και τη Δια Βίου Μάθηση.  Ουσιαστικά μια «πόλη που Μαθαίνει» διαμορφώνει ενεργούς πολίτες που συμμετέχουν στην λειτουργία της πόλης.Με αυτά τα δεδομένα, η Ομάδα συντονισμού του παγκόσμιου δικτύου μαθησιακών πόλεων της UNESCO, με επιστολή της ενημέρωσε το Δήμο Ηρακλείου ότι το Ηράκλειο έχει επιλεγεί  και είναι υποψήφια πόλη για το συγκεκριμένο βραβείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.