Δευτέρα 13 Μαΐου 2019

Διεθνής επιστημονική συνάντηση με θέμα "Placemaking and Urban Commons" στο πλαίσιο του ABCitiEs

Στο πλαίσιο του ερευνητικού προγράμματος ABCitiEs (Area Based Collaborative Entrepreneurship) πραγματοποιείται την Πέμπτη 16 Μαϊου στο Σεράφειο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων και ώρα 10:00- 15:00,  διεθνής επιστημονική συνάντηση με θέμα "Placemaking and Urban Commons".
Στην πρωινή συνεδρία, προσκαλεσμένοι ακαδημαϊκοί αναδεικνύουν τη σημασία του "τόπου" στη διαμόρφωση συμμετοχικών σχημάτων και σχολιάζουν τα όρια και τις προοπτικές της συζήτησης για τα αστικά κοινά στη δημιουργία πιο δημοκρατικών και συνεργατικών πόλεων. 
Στη μεσημεριανή συνεδρία, εκπρόσωποι φορέων άσκησης πολιτικής και συλλογικοτήτων μεταφέρουν την ευρωπαϊκή εμπειρία από εγχειρήματα τοπικών συνεργατικών σχημάτων και εξετάζουν μέσα από ποιους μηχανισμούς μπορεί να διευκολυνθεί και να ενισχυθεί η ενεργή συμμετοχή των εμπλεκόμενων πολιτών στη αναζωογόνηση των αστικών περιοχών.

Το πρόγραμμα ABCities χρηματοδοτείται από την πρωτοβουλία Interreg-Europe και συντονίζεται από το Amsterdam University of Applied Sciences. Εξετάζει την Τοπικά Εδραιωμένη Συμμετοχική Επιχειρηματικότητα,  τη δημιουργία και την ενίσχυση συνεργασιών, την ενίσχυση της κοινωνική συνοχής, την αντιμετώπιση της υποβάθμισης αστικών περιοχών και την υποστήριξη των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων. 

Υλοποιείται σε πέντε ευρωπαϊκές πόλεις (Άμστερνταμ, Αθήνα, Μάντσεστερ, Βίλνιους και Βαρατζίν- Κάκοβιτς). 
Από την πλευρά της Αθήνας συμμετέχουν ως εταίροι το Τμήμα Γεωγραφίας του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου και ο Δήμος Αθηναίων.

*Σημείωση: Η γλώσσα εργασίας της συνάντησης θα είναι η αγγλική.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.