Τρίτη 16 Ιουλίου 2019

Περιφέρειες της ΕΕ Hackathon # ideas4EU


" Κάπου, κάτι απίστευτο περιμένει να γίνει γνωστό ." 
- Carl Sagan

Τι μπορεί να κάνει η ΕΕ για εσάς; Τι μπορεί να κάνει η ΕΕ για την οικογένειά σας, τους φίλους σας, την πόλη σας, την περιοχή σας, τη χώρα σας; Γνωρίζεις? Ξέρουν; Πρέπει να κάνουμε αυτές τις σημαντικές και απαραίτητες πληροφορίες όσο το δυνατόν ευρύτερα διαθέσιμες!

Κάθε μέρα εργαζόμαστε για να βεβαιωθούμε ότι μπορείτε να βρείτε εύκολα και γρήγορα τις online πληροφορίες που χρειάζεστε για την ΕΕ. Προσπαθούμε να το καταστήσουμε σαφές και να το ενημερώσουμε, αναπτύσσοντας περιεχόμενο που είναι δυναμικό, συναφές και φιλικό προς το χρήστη. Και τώρα στρέφουμε σε σας για να το κάνουμε ακόμα καλύτερο.

Αν εσύ:

Φέρτε φρέσκες ιδέες στο τραπέζι και έχετε την ικανότητα να τις φέρετε σε πραγματικότητα
Διαθέτει σταθερή γνώση σχετικά με την ανάπτυξη ΤΠ και ανοιχτά δεδομένα
Μπορεί να προσφέρει λύσεις web ή κινητής τηλεφωνίας με αντίκτυπο σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση
Τότε σας ψάχνουμε!

Ποια είναι η πρόκληση;

Οι Περιφέρειες της ΕΕ Hackathon # ideas4EU συνίστανται σε μία και μοναδική πρόκληση: «Να πλησιάσετε περισσότερο τους πολίτες»,

Προϋπόθεση: να συνδυαστεί τουλάχιστον ένας τομέας (εκδηλώσεις, σχέδια, χρηματοδότηση, ...) από τον δικτυακό τόπο infoREGIO με τουλάχιστον ένα σύνολο δεδομένων στην ESIF Open Data Portal , Ευρωπαϊκή Πύλη Δεδομένων , EU Open Data Portal , δικτυακό τόπο της Eurostat , Europa portal , website Copernicus. , ιστοσελίδα Galileo , λύσεις διαλειτουργικότηταςBuilding blocks Page ή οποιοδήποτε άλλο σύνολο δεδομένων (ανοικτή ή όχι).

Σκοπός: να δημιουργήσετε μια νέα εικόνα, επιχειρηματικό μοντέλο ή επιχειρηματική ιδέα μέσω ανοικτών δεδομένων, προκειμένου να συμμετάσχετε με τους πολίτες της ΕΕ

Τι θα πρέπει να είναι το αποτέλεσμα;

Το αποτέλεσμα θα πρέπει να είναι μια νέα, πρωτότυπη κινητή ή web εφαρμογή, οπτικοποίηση ή επίδειξη της εφαρμογής της επιστήμης των δεδομένων με τη σύνδεση σειρών δεδομένων για τη δημιουργία νέων γνώσεων και εμπλοκής. Το αποτέλεσμα θα πρέπει να αντιμετωπίζει μια ανάγκη ή πρόβλημα ελεύθερης επιλογής και να παρουσιάζει τη συνάφεια του στο πλαίσιο.

Διαβάστε τους κανόνες και υποβάλετε τα # Ideas4EU σας στις 26 Ιουλίου 2019 . Οι επιλεγμένοι φιναλίστ θα έρθουν στις Βρυξέλλες για να παρουσιάσουν τις προτάσεις τους κατά τη διάρκεια των τεσσάρων ημερών της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας των Περιφερειών και των Πόλεων τον Οκτώβριο του 2019 . Η εκδήλωση είναι η μεγαλύτερη συγκέντρωση εκπροσώπων τοπικών και περιφερειακών διοικήσεων και δημόσιων επενδυτών στην Ευρώπη.

Μεταξύ αυτών των φιναλίστ, η νικήτρια ομάδα θα απονεμηθεί δύο εισιτήρια στη Web summit στη Λισαβόνα το Νοέμβριο του 2019. Η ομάδα θα έχει την ευκαιρία να προσεγγίσει και να παρουσιάσει τη λύση της στους 70 000 συμμετέχοντες, επιχειρηματίες και ιδιώτες επενδυτές στην κορυφή της παγκόσμιας βιομηχανίας τεχνολογίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.