Δευτέρα 12 Αυγούστου 2019

Διάλογος για το «Πώς οι νέες τεχνολογίες αλλάζουν το αστικό περιβάλλον ;»

Το Ηράκλειο έχει υψηλή αναγνωρισιμότητα στην Ελλάδα και διεθνώς ως μια «έξυπνη πόλη» δηλ. μια πόλη που χρησιμοποιεί τις νέες τεχνολογίες για την επιτυχή επίλυση των προβλημάτων της.
Έχει πολύ μεγάλη σημασία η ενημέρωση και η κατάθεση της γνώμης των πολιτών για την κατεύθυνση που θα έχει ο ψηφιακός μετασχηματισμός της πόλης, οι προτεραιότητες ψηφιοποίησης κρίσιμων τομέων για την ποιότητα της ζωής μας, ο ρόλος των δημοσίων και ιδιωτικών επενδύσεων, η προστασία των προσωπικών δεδομένων και των δεδομένων που παράγονται από την δημόσια σφαίρα της αστικής ζωής.
Ο Δήμος Ηρακλείου και το Δημοτικό «Κέντρο Δομημένου Δημοκρατικού Διαλόγου, Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας,  ΔΗΜΟΣΚΟΠΙΟ» οργανώνουν την Δευτέρα 12 Αυγούστου και ώρα 19.00 στο χώρο του ΔΗΜΟΣΚΟΠΙΟΥ Λεωφόρος  Ικάρου 66, Νέα Αλικαρνασσός, ένα ενδιαφέρον εργαστήριο με θέμα :
«Πώς οι νέες τεχνολογίες αλλάζουν το αστικό περιβάλλον ;»

Τις εργασίες του εργαστηρίου θα συντονίζει ο Πρόεδρος του ΔΗΜΟΣΚΟΠΙΟΥ και Αντιπρόεδρος της ΔΕΠΑΝΑΛ ΑΕ κ.Νίκος Αγγελάκης.
Το εργαστήριο θα ανοίξει με τις εισηγήσεις των :
Καθηγητής Δημήτρης Πλεξουσάκης, Διευθυντής ΙΠ-ΙΤΕ : Ο Ψηφιακός μετασχηματισμός του Δήμου Ηρακλείου.Η συμβολή του ΙΠ-ΙΤΕ
Καθηγητής Κωνσταντίνος Στεφανίδης, Επικεφαλής Εργαστηρίου HCI και Προγράμματος Διάχυτης Νοημοσύνης : Καινοτόμες ανθρωποκεντρικές τεχνολογίες για έξυπνες πόλεις
Δρ. Γεώργιος Μαργέτης, Εργαστήριο HCI και  Δρ. Στέφανος Παπαδάκης,Εργαστήριο TNL : Παρουσίαση της ψηφιακής πλατφόρμας έξυπνης πόλης του Δήμου Ηρακλείου.
Μοχιανάκης Κωστής, Προϊστάμενος πληροφορικής, επικοινωνιών και διαφάνειας Δήμου Ηρακλείου :Κρίσιμες αποφάσεις στην πορεία ψηφιακού μετασχηματισμού της πόλης μας.
Θα ακολουθήσει συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.