Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2019

Συνένωση δυνάμεων για αντιμετώπιση προβλημάτων που δημιουργεί η οικονομία της πλατφόρμας

Foto: dpa

Πολλές από Ευρωπαϊκές πόλεις συναντήθηκαν για να συζητήσουν το μάλλον ακανθώδες ζήτημα της οικονομίας της πλατφόρμας , ιδιαίτερα των ενοικιάσεων της Airbnb και τι σημαίνει αυτό για τις διοικήσεις των πόλεων σε μια παράπλευρη συνάντηση στο EUROCITIES Forum for Economic Development στο Μόναχο.
Ενώ πολλοί κάτοικοι επωφελούνται από την αξιοποίηση των ακινήτων τους, για άλλους, και για πολλές κυβερνήσεις των πόλεων, ο υψηλός αριθμός ενοικιάσεων Airbnb σε μια περιοχή μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένα ενοίκια και λιγότερα διαθέσιμα αποθέματα κατοικιών.
Αντιδήμαρχοι από το Μόναχο, το Ελσίνκι, τη Νάντη, το Παρίσι και τη Βενετία συναντήθηκαν στο Μόναχο και οι πόλεις του Άμστερνταμ, της Βαρκελώνης, του Βερολίνου και της Λισαβόνα συναντήθηκαν επίσης πρόσφατα σχετικά με την ανάγκη να γίνουν κάτι που θα μπορούσε να προκύψει υπό τη μορφή νέας νομοθεσίας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. 

Το κύριο αποτέλεσμα της συνάντησης περιελάμβανε τη δέσμευση να ενώσουν τις δυνάμεις μεταξύ των πόλεων ώστε να ανταποκριθούν καλύτερα στις ψηφιακές πλατφόρμες και να ασκήσουν πίεση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αναλάβει δράση.
Επί του παρόντος, οι προσεγγίσεις σε επίπεδο πόλης ποικίλλουν. Στο Μόναχο, για παράδειγμα, οι πάροχοι αντιμετωπίζουν ένα βαρύ πρόστιμο εάν ενοικιάσουν ένα ολόκληρο διαμέρισμα περισσότερες από οκτώ εβδομάδες το χρόνο μέσω της πλατφόρμας. Μιλώντας στο BBC, ο André Sobczak, αντιπρόεδρος της Nantes Metropole, πρότεινε ότι απαιτείται καλύτερη ρύθμιση της οικονομίας της πλατφόρμας, προκειμένου να προστατευθούν τα δικαιώματα των μόνιμων κατοίκων και η πρόσβαση σε οικονομικά προσιτή στέγη.
Τα συγκεκριμένα μέτρα που θα μπορούσαν να επιβληθούν περιλαμβάνουν:
  • περιορισμός του αριθμού των ημερών που οι ιδιοκτήτες μπορούν να νοικιάσουν διαμερίσματα
  • Ανοικτή πρόσβαση του κοινού στα δεδομένα που υπάρχουν σε αυτές τις πλατφόρμες για τον έλεγχο των ορίων και την επιβολή της φορολογικής πολιτικής

Πηγή : www.eurocities.eu

1 σχόλιο :

  1. Γεια σε όλους,
    Το όνομά μου είναι η κ. Sharon Sim. Ζω στη Σιγκαπούρη και σήμερα είμαι ευτυχισμένη γυναίκα; και είπα στον εαυτό μου ότι οποιοσδήποτε δανειστής που διασώζει την οικογένειά μου από την κακή μας κατάσταση, θα αναφερθώ σε οποιοδήποτε πρόσωπο που ψάχνει δάνειο σε αυτόν, μου έδωσε ευτυχία σε μένα και την οικογένειά μου, χρειαζόμουν δάνειο $ 250, 000,00 για να ξεκινήσω τη ζωή μου όλη όπως είμαι μια μητέρα με 3 παιδιά που γνώρισα αυτό ειλικρινής και ο ΘΕΟΣ φόβος δανειστή άνθρωπος δανείου που με βοηθούν με ένα δάνειο των $ 250, 000.00 SG. Δολάριο, είναι ΘΕΟΣ που φοβάται τον άνθρωπο, αν χρειάζεστε δάνειο και θα επιστρέψετε το δάνειο παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί του να του πείτε ότι είναι η κ. Sharon, που σας παραπέμπει σε αυτόν. επικοινωνήστε με τον Dr Purva Pius, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: (urgentloan22@gmail.com) Whats App + 91-8929509036 Σας ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.