Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2019

Ηράκλειο :Παγκόσμιο Βραβείο του Ινστιτούτου Δια Βίου Μάθησης της Unesco ως η "Πόλη που Μαθαίνει" για το 2019

Στην Κολομβία με το Παγκόσμιο Βραβείο του Ινστιτούτου Δια Βίου Μάθησης της Unesco ως η "Πόλη που Μαθαίνει" για το 2019, βραβεύθηκε ο Δήμος Ηρακλείου.
Η τελετή βράβευσης πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2019 στο αίθριο της Βιβλιοθήκης "Πιλότο" στην πόλη  Μεντεγίν της Κολομβίας.
Το βραβείο παρέλαβε, εκ μέρους του Δήμου Ηρακλείου, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς κ. Νίκος Αγγελάκης, συνοδευόμενος από την προϊσταμένη του Τμήματος Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης κυρία Μαριάννα Δημητρίου. 
Ο κ. Αγγελάκης μετέφερε το χαιρετισμό του Δημάρχου Ηρακλείου κ. Βασίλη Λαμπρινού στους παρισταμένους στην τελετή απονομής, καθώς και τις ευχαριστίες του για την απονομή του βραβείου.

Επεσήμανε επίσης ότι είναι  ισχυρή η βούληση της Δημοτικής Αρχής να συνεχιστεί η εφαρμογή του "Τοπικού Στρατηγικού Σχεδίου για τη Δια Βίου Μάθηση 2017 - 2020/ Ηράκλειο - Μια πόλη που μαθαίνει", ενώ αναφέρθηκε και σε όσα έχουν γίνει μέχρι σήμερα στον τομέα της Δια Βίου Μάθησης στο Ηράκλειο.
Το Ηράκλειο βρίσκεται μεταξύ των άλλων εννέα πόλεων από όλο τον κόσμο που βραβεύθηκε φέτος από την UNESCO για την πρόοδο που σημείωσαν στον τομέα της Δια Βίου Μάθησης. Μεταξύ των βραβευμένων πόλεων είναι και η πόλη Μεντεγίν, όπου σήμερα διεξάγεται και το 4ο Διεθνές Συνέδριο του Παγκοσμίου Δικτύου των Πόλεων που Μαθαίνουν της UNESCO. Στο συνέδριο αυτό παίρνουν μέρος 650 σύνεδροι από τις 170 πόλεις του Δικτύου. 
Οι άλλες πόλεις που παρέλαβαν το ισότιμο  βραβείο είναι η Μεντεγίν, που φιλοξενεί και το συνέδριο, το Ασουάν (Αίγυπτος) , το Σόντεμπεργκ (Δανία), η Μελιτόπολη  (Ουκρανία), η Τσιανγκντού (Κίνα), η Σαοντεμούν-γκου, (Νότια Κορέα), η Πεταλίνγκ Τζάγια  (Μαλαισία) και το Σαντιάγκο  (Μεξικό).  

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.