Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2020

"Ανάλυση των Διαδικτυακών Τόπων των Ελληνικών Δήμων, με βάση το Ελληνικό Πλαίσιο Πιστοποίησης Δημόσιων Διαδικτυακών Τόπων"

Όποιος παρακολουθεί διαχρονικά την πορεία των ιστοσελίδων των Ελληνικών Δήμων θα έχει διαπιστώσει ότι τρεις ιστοσελίδες ξεχωρίζουν ως προς την δημοφιλία και την επισκεψιμότητά τους ( www.alexa.com )
Είναι οι ιστοσελίδες του Δήμου Αθηναίων, του Δήμου Θεσσαλονίκης και του Δήμου Ηρακλείου.

Οι πιο υποψιασμένοι αναγνώστες ίσως ερωτήσουν και όσο αφορά την ποιότητα τι γίνεται ; 
Ας μην σταματήσουμε σε προσωπικές κρίσεις και ας δούμε μια ενδιαφέρουσα διπλωματική εργασία των ΧΑΤΖΗΪΩΑΝΝΙΔΟΥ Χ. ΠΑΤΡΑ και  ΒΟΓΙΑΤΖΗ Μ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ με τίτλο "Ανάλυση των Διαδικτυακών Τόπων των Ελληνικών Δήμων, με βάση το Ελληνικό Πλαίσιο Πιστοποίησης Δημόσιων Διαδικτυακών Τόπων" που εκπόνησαν στα πλαίσια των μεταπτυχιακών τους σπουδών στο Τμήμα Μηχανικών Πληροφοριακών & Επικοινωνιακών Συστημάτων Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών: Τεχνολογίες και Διοίκηση Πληροφοριακών & Επικοινωνιακών Συστημάτων , Κατεύθυνση: Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση στην Πολυτεχνική σχολή στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου.
Στην τριμελή επιτροπή επικύρωσης συμμετείχαν οι : Ι. Χαραλαμπίδης, Αναπληρωτής Καθηγητής, Επιβλέπων Πολυτεχνική Σχολή Πανεπιστήμιου Αιγαίου Τμήμα Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων , Ε. Λουκής, Καθηγητής, Μέλος Πολυτεχνική Σχολή Πανεπιστήμιου Αιγαίου Τμήμα Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων , Σ. Κοκολάκης, Αναπληρωτής Καθηγητής, Μέλος Πολυτεχνική Σχολή Πανεπιστήμιου Αιγαίου Τμήμα Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων 

Όπως αναφέρουν στην περίληψη της εργασίας "Σκοπός της παρούσας διπλωματικής εργασίας είναι η μελέτη και ανάλυση των Διαδικτυακών τόπων των 325 Δήμων της χώρας και ο προσδιορισμός της συμμόρφωσης τους στους κανόνες του Πλαισίου Πιστοποίησης Δημόσιων Διαδικτυακών Τόπων. 
Στο πλαίσιο αυτό και σύμφωνα με τους ισχύοντες κανόνες του Πλαισίου Πιστοποίησης Δημόσιων Διαδικτυακών Τόπων γίνεται κατηγοριοποίηση των κριτηρίων αξιολόγησης και εξ’ αποστάσεως έλεγχος ογδόντα (80) κανόνων (υποχρεωτικών, προαιρετικών, καθώς και επί μέρους στοιχείων συμμόρφωσης). Η συλλογή των δεδομένων, η καταγραφή τους και η επεξεργασία των αποτελεσμάτων γίνεται μέσω κατάλληλα σχεδιασμένων φύλλων εργασίας Excel. Ακολουθώντας προκαθορισμένη μεθοδολογία προσδιορίζεται με ποσοστιαία προσέγγιση ο βαθμός συμμόρφωσης των διαδικτυακών τόπων όλων των Ελληνικών Δήμων, με τους δειγματοληπτικά επιλεγέντες κανόνες που καλύπτουν ολόκληρο το εύρος και φάσμα των κανόνων του Πλαισίου Πιστοποίησης Δημόσιων Διαδικτυακών Τόπων. 
Στην συνέχεια αφού γίνεται αποτύπωση σε διαγράμματα του ποσοστού συμμόρφωσης του κάθε Δήμου στις επί μέρους 13 βασικές κατηγορίες κανόνων που ορίζονται από το Πλαίσιο, προσδιορίζεται ο μέσος όρος συμμόρφωσης εκάστου Δήμου. 
Με βάση το κριτήριο αυτό ακολουθεί κατάταξη των Δήμων και ανάδειξη των δημοφιλέστερων εξ’ αυτών, σύμφωνα με το τελικό γενικό ποσοστό συμμόρφωσης τους, αλλά και σύμφωνα με τον βαθμό συμμόρφωσης τους σε κάθε επιμέρους ελεγχθείσα βασική κατηγορία κανόνων του Πλαισίου Πιστοποίησης Δημόσιων Διαδικτυακών Τόπων. 
Στα συμπεράσματα παρουσιάζονται τα βασικά ευρήματα της εκπονηθείσας εργασίας, αναφέρονται οι περιορισμοί της έρευνας και γίνονται προτάσεις για μελλοντική έρευνα." 


Την πλήρη εργασία μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ





2 σχόλια :

  1. Χρήσιμα στοιχεία, Κωστή. Την κοινοποιώ στη νυν διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης προς χρήσιν. Ευχαριστούμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

    Γεια σας αγαπητοί μου, είμαι η Λίντα ΜακΝτόναλντ, που ζει σήμερα στο Ώστιν Τέξας των ΗΠΑ. Είμαι χήρα αυτή τη στιγμή με τρία παιδιά και είχα κολλήσει σε οικονομική κατάσταση τον Απρίλιο του 2020 και χρειάστηκε να αναχρηματοδοτήσω και να πληρώσω τους λογαριασμούς μου. Προσπάθησα να αναζητήσω δάνεια από διάφορες εταιρείες δανείων, τόσο ιδιωτικές όσο και εταιρικές, αλλά ποτέ με επιτυχία, και οι περισσότερες τράπεζες απέρριψαν την πίστη μου, δεν είναι πλήρης θύμα εκείνων των κουκουλαριών εκεί που τους αποκαλούν δανειστές αυτο-χρήματος, είναι όλοι απάτες, το μόνο που θέλουν είναι δικό σου λεφτά και δεν ξέρεις ξανά από αυτά που μου έχουν κάνει δύο φορές πριν συναντήσω τον κ. David Wilson, το πιο ενδιαφέρον μέρος του είναι ότι το δάνειο μου μεταφέρθηκε σε μένα εντός 74 ωρών, οπότε θα σας συμβουλεύσω να επικοινωνήσετε με τον κ. David εάν ενδιαφέρεστε να λάβετε δάνειο και είστε βέβαιοι ότι μπορείτε να τον εξοφλήσετε εγκαίρως, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του μέσω email ……… (davidwilsonloancompany4@gmail.com) Χωρίς πιστωτική επιταγή, χωρίς cosigner με επιτόκιο μόλις 2% και καλύτερα σχέδια αποπληρωμής και προγραμματίστε εάν πρέπει να επικοινωνήσετε με οποιαδήποτε εταιρεία σχετικά με την εξασφάλιση δανείου χωρίς εγγύηση, τότε επικοινωνήστε με τον κ. David Wilson σήμερα για το δάνειο σας.
    Προσφέρουν όλες τις κατηγορίες δανείου
    Βραχυπρόθεσμο δάνειο (5_10 έτη)
    Μακροπρόθεσμο δάνειο (20_40)
    Προθεσμιακό δάνειο μέσων (10_20)
    Προσφέρουν σαν δάνειο
    Στεγαστικό δάνειο ............., Επιχειρηματικό δάνειο ........ Χρεωστικό δάνειο .......
    Φοιτητικό δάνειο .........., Δάνειο εκκίνησης επιχειρήσεων
    Επιχειρηματικό δάνειο ......., Εταιρικό δάνειο .............. κλπ
    Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου .......... (davidwilsonloancompany4@gmail.com)
    Όσον αφορά την οικονομική κρίση και το δάνειο, τότε το δάνειο David Wilson είναι το κατάλληλο μέρος για να πάει, απλώς πες του. Η κυρία Linda McDonald σας διευθύνει Καλή τύχη… ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.