Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2020

Once upon a Tyne.Ψηφιακό Newcastle


από τον Alex Godson.Δημοσιεύθηκε στο www.eurocities.eu

Μια φορά κι έναν καιρό οι ηλεκτρικοί λαμπτήρες αντιπροσώπευαν μια τεχνολογική καινοτομία. Και το πρώτο μέρος στον κόσμο που ηλεκτροδοτήθηκε με αυτόν τον τρόπο; Η οδός Mosley στο Newcastle.
Σήμερα ο ταπεινός φωτισμός μπορεί να είναι εξοπλισμένος με πολλές «έξυπνες» λειτουργίες: από αισθητήρες που παρακολουθούν την ατμοσφαιρική ρύπανση ή την κυκλοφοριακή συμφόρηση, να προσφέρουν προσαρμόσιμο φωτισμό μέσω διαχείρισης της κατανάλωσης ενέργειας, να είναι ένας πομπός WiFi.

Χωρίς να χάνει το στέμμα του, 141 χρόνια μετά την πρώτη ηλεκτροδότηση, ο δρόμος Mosley διατηρεί την πρωτοπορία του ως έξυπνος δρόμος και έχει προχωρήσει πολύ πέρα ​​από τα φωτιστικά στην προσπάθειά του. Χρησιμοποιώντας το Διαδίκτυο των πραγμάτων (ΙοΤ), ο δρόμος είναι σήμερα εξοπλισμένος με αισθητήρες που παρακολουθούν, για παράδειγμα, την χωρητικότητα των δοχείων απορριμμάτων , έτσι ώστε το τοπικό συμβούλιο να γνωρίζει πότε πρέπει να αδειάσουν.

Εκτός από την παρακολούθηση της γενικής ροής της κυκλοφορίας, η οποία μπορεί να βοηθήσει την πόλη στα μεταφορικά και περιβαλλοντικά της σχέδια, οι αισθητήρες στην οδό Mosley μοιράζονται επίσης πληροφορίες σχετικά με τη διαθεσιμότητα του χώρου στάθμευσης απευθείας με τους οδηγούς μέσω μιας εφαρμογής για κινητά. Δεδομένου ότι, σύμφωνα με ορισμένες εκτιμήσεις, έως και το 30% της κυκλοφορίας στο κέντρο της πόλης προκαλείται από άτομα που αναζητούν χώρο στάθμευσης, αυτό δεν μπορεί να είναι κακό!

Και όλα αυτά τα στοιχεία επαναφέρουν τη δημόσια πολιτική της πόλης. "Οι ζωντανές ροές δεδομένων δεν είναι απλώς μια άσκηση καταγραφής δεδομένων. Έχουν ήδη προσφέρει πολύτιμες πληροφορίες για το πώς λειτουργεί ένα μικρό τμήμα της πόλης μας », εξηγεί η Jenny Nelson, Διευθύντρια Προγράμματος για το Digital Newcastle Program του Newcastle City Council.

Αυτά τα δεδομένα σε πραγματικό χρόνο διοχετεύονται πίσω σε έναν κεντρικό κόμβο πληροφόρησης, ο οποίος βοηθά τους αστικούς σχεδιαστές στο δημοτικό συμβούλιο να επεξεργαστούν τι πρέπει να γίνει. Για παράδειγμα, μέσω της χρήσης της τεχνητής νοημοσύνης και των αναλύσεων βίντεο, η πόλη είναι σε θέση να παρακολουθεί την κατάσταση της οδού Mosley και να προβλέψει πότε πρέπει να πραγματοποιηθούν επισκευές, προκειμένου να αποφευχθεί η δημιουργία λακούβων ή άλλων προβλημάτων για τη ζωή των κατοίκων της πόλης.

Και γιατί όλα αυτά; Όπως εξηγεί η Nelson, "για μένα, έξυπνο σημαίνει να δημιουργηθεί ένας καλύτερος τόπος,  που είναι πιο οικονομικά αποδοτικός και ένα εξαιρετικό μέρος για ζωή, εργασία ή επίσκεψη. Αλλά για να εκπληρώσουμε τις έξυπνες φιλοδοξίες μας, έπρεπε να επιτύχουμε αυτό το αρχικό στάδιο και να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη των ανθρώπων. "

Πράγματι, οι φιλοδοξίες του Newcastle είναι πολύ ευρύτερες από έναν δρόμο. Στην πραγματικότητα, η πόλη κέρδισε πρόσφατα τον τίτλο Smart City of the Year 2019 στα βραβεία Digital Leaders του Ηνωμένου Βασιλείου - αποτέλεσμα που δεν ανεπηρέαστο από τις προσπάθειες  που πραγματοποιήθηκαν στην οδό Mosley.


Ψηφιακό Newcastle

"Η ατζέντα της« έξυπνης πόλης » έχει διευρύνει την άποψή μας για τον ψηφιακό μετασχηματισμό μακριά από την εσωτερική ψηφιοποίηση, τα chatbots και την κινητή εργασία, με μεγαλύτερη έμφαση στη χρήση της τεχνολογίας και της καινοτομίας για τη βελτίωση των αποτελεσμάτων για να καταστεί η ζωή πιο ζωντανή - όπως ο καθαρότερος αέρας, οι καλύτερες μεταφορές, οι πιο ανταποκρινόμενες τοπικές υπηρεσίες και η αύξηση της ανεξαρτησίας των ανθρώπων στα σπίτια τους ». Αυτή είναι η άποψη της Nelson καθώς εξηγεί την κατεύθυνση της ψηφιακής πολιτικής στο Newcastle.

Για να αξιοποιήσει την επιτυχία της και να προωθήσει περαιτέρω τις ψηφιακές της φιλοδοξίες, η πόλη δημιούργησε πρόσφατα μια εταιρική σχέση με την Urban Foresight - η οποία είχε προηγουμένως αναλάβει μια μελέτη που υποδηλώνει ότι η υιοθέτηση ψηφιακών τεχνολογιών από το Newcastle ωφελεί την πόλη κατά τα 200 εκατ. αυτή την χρονιά.

Μία από τις συστάσεις της αρχικής μελέτης - η ανάπτυξη ενός επώνυμου ευφυούς προγράμματος καινοτομίας στην πόλη - ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα στον τρόπο με τον οποίο αναπτύχθηκε το Digital Newcastle Program τα τελευταία χρόνια.

Σήμερα, το Ψηφιακό Πρόγραμμα του Newcastle υιοθετεί μια προοπτική «ολόκληρης της πόλης» για το πώς να προωθήσει την ψηφιακή φιλοδοξία της πόλης και να συγκεντρώσει μια σύγκληση ακαδημαϊκών, επιχειρήσεων, εκπροσώπων της κοινότητας και του δημοτικού συμβουλίου.

Όπως λέει ο σύμβουλος Nick Forbes, ηγέτης του Newcastle City Council, "είμαστε μια πόλη που τροφοδοτείται από τους ανθρώπους και εμπνέεται από νέες ιδέες, από τις νεοσύστατες έως τις παγκόσμιες επιχειρήσεις είναι μια ψηφιακή πόλη για όλους και οι συνεργασίες μας με όλη την πόλη μας είναι στην πρώτη γραμμή της ψηφιακής καινοτομίας. "

Μια τέτοια συνεργασία που ασχολείται με το Νιούκαστλ είναι ένα πρόγραμμα ‘city listening’ με τις τοπικές SME, συλλέγοντας δημόσιες «συνομιλίες» από τα κοινωνικά μέσα και χρησιμοποιεί προηγμένο AI για να κατανοήσει τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι αντιλαμβάνονται την πόλη και βοηθούν στον προσδιορισμό πιθανών πολιτικών διευκολύνσεων για βελτίωση.

Και χάρη στη νέα εταιρική σχέση με την Urban Foresight, η πόλη έχει ήδη προχωρήσει σε μεγαλύτερη χρήση ηλεκτρικών οχημάτων, αυξάνοντας κατά 140% τον «εταιρικό στόλο» της, που αντιστοιχεί σε μείωση των εκπομπών άνθρακα κατά 2.700 τόνους σε διάστημα επτά ετών.

Παρά την επιτυχία αυτή, το συμβούλιο εξακολουθεί να πειραματίζεται να προσφέρει καλύτερες υπηρεσίες - απευθύνεται σε άλλες πόλεις, τόσο στο Ηνωμένο Βασίλειο όσο και διεθνώς, για να παρέχει και να ανταλλάσσει βέλτιστες πρακτικές.

Όπως εξηγεί η Jennifer Hartley, Διευθύντρια της Invest Newcastle, "η συνεργασία έχει διαδραματίσει ζωτικό ρόλο στην προώθηση των έξυπνων φιλοδοξιών μας, με την πόλη να διευκολύνει την ανοικτή και διαφανή συνεργασία σε δημόσιους, ιδιωτικούς και ακαδημαϊκούς τομείς. Δεν είναι μόνο η τεχνολογία, πρέπει να καταλάβετε τους ανθρώπους για να οδηγηθούμε σε νέες λύσεις και αυτό μας κάνει διαφορετικούς. Γνωρίζουμε ότι οι έξυπνες, καθαρές και ψηφιακές τεχνολογίες θα επιτρέψουν στις πόλεις να ξεπεράσουν τις οικονομικές και κοινωνικές προκλήσεις για τα επόμενα χρόνια. "

Αίσθηση στο δρόμο μου

Το Urban Observatory , το σπίτι του «μεγαλύτερου συνόλου διαθέσιμων αστικών δεδομένων στο κοινό σε πραγματικό χρόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο», το οποίο συνδέεται με το Πανεπιστήμιο του Newcastle, είναι ένα άλλο παράδειγμα του πώς έγινε το "έξυπνο" Newcastle.
Εκτός από τη δυνατότητα πρόσβασης σε όλα τα δεδομένα, οι κάτοικοι ενθαρρύνονται να «αισθανθούν τον δρόμο τους», επικοινωνώντας με το κέντρο για να υποδείξουν γιατί πρέπει να τοποθετηθούν νέοι αισθητήρες στην περιοχή τους. Προσφέρει επίσης τα δεδομένα για τους προγραμματιστές να σχεδιάσουν νέες εφαρμογές και ως εργαλείο για τους ερευνητές και μια ευκαιρία για τις επιχειρήσεις.

Η εξέλιξη αυτή συμβαδίζει με τη δημιουργία της νέας περιοχής καινοτομίας της πόλης. Βρίσκεται στην τοποθεσία ενός πρώην ζυθοποιείου, το Newcastle Helix έχει προσαρμοστεί ώστε να γίνει ένας χώρος έκτασης 24 στρεμμάτων που συγκεντρώνει τις βιομηχανίες τεχνολογίας και επιστήμης με την τοπική κοινότητα σε μια προσπάθεια να παράγει πιο έξυπνη και πιο βιώσιμη αστική ανάπτυξη.

Η ιδέα είναι να δημιουργηθεί μια κοινότητα, γεμάτη με ό, τι μπορεί να χρειαστεί με τα εστιατόρια, τα μπαρ, τα σχολεία και άλλες υπηρεσίες, αλλά να το κάνει με έξυπνο τρόπο. Για παράδειγμα, η κατασκευή 450 "έξυπνων σπιτιών" με ηλιακή ενέργεια βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη.

Η ενέργεια στο Νιουκάσλ είναι καθαρή και ο ψηφιακός μετασχηματισμός οδηγεί την πόλη και τους συνεργάτες της σε μια σειρά νέων κατευθύνσεων. Με την εστίαση στις προκλήσεις και τη βελτίωση της παροχής δημόσιων υπηρεσιών, η προσέγγιση ότι "είναι εντάξει να δοκιμάσουμε πράγματα, είναι εντάξει αν αποτύχουμε", όπως το θέτει η Nelson, φέρνει θετικά αποτελέσματα για όλους τους κατοίκους της.

Μια μέρα ίσως όλοι οι δρόμοι του Newcastle θα είναι τόσο έξυπνοι όσο ο δρόμος Mosley!

1 σχόλιο :

  1. ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

    Γεια σας αγαπητοί μου, είμαι η Λίντα ΜακΝτόναλντ, που ζει σήμερα στο Ώστιν Τέξας των ΗΠΑ. Είμαι χήρα αυτή τη στιγμή με τρία παιδιά και είχα κολλήσει σε οικονομική κατάσταση τον Απρίλιο του 2020 και χρειάστηκε να αναχρηματοδοτήσω και να πληρώσω τους λογαριασμούς μου. Προσπάθησα να αναζητήσω δάνεια από διάφορες εταιρείες δανείων, τόσο ιδιωτικές όσο και εταιρικές, αλλά ποτέ με επιτυχία, και οι περισσότερες τράπεζες απέρριψαν την πίστη μου, δεν είναι πλήρης θύμα εκείνων των κουκουλαριών εκεί που τους αποκαλούν δανειστές αυτο-χρήματος, είναι όλοι απάτες, το μόνο που θέλουν είναι δικό σου λεφτά και δεν ξέρεις ξανά από αυτά που μου έχουν κάνει δύο φορές πριν συναντήσω τον κ. David Wilson, το πιο ενδιαφέρον μέρος του είναι ότι το δάνειο μου μεταφέρθηκε σε μένα εντός 74 ωρών, οπότε θα σας συμβουλεύσω να επικοινωνήσετε με τον κ. David εάν ενδιαφέρεστε να λάβετε δάνειο και είστε βέβαιοι ότι μπορείτε να τον εξοφλήσετε εγκαίρως, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του μέσω email ……… (davidwilsonloancompany4@gmail.com) Χωρίς πιστωτική επιταγή, χωρίς cosigner με επιτόκιο μόλις 2% και καλύτερα σχέδια αποπληρωμής και προγραμματίστε εάν πρέπει να επικοινωνήσετε με οποιαδήποτε εταιρεία σχετικά με την εξασφάλιση δανείου χωρίς εγγύηση, τότε επικοινωνήστε με τον κ. David Wilson σήμερα για το δάνειο σας.
    Προσφέρουν όλες τις κατηγορίες δανείου
    Βραχυπρόθεσμο δάνειο (5_10 έτη)
    Μακροπρόθεσμο δάνειο (20_40)
    Προθεσμιακό δάνειο μέσων (10_20)
    Προσφέρουν σαν δάνειο
    Στεγαστικό δάνειο ............., Επιχειρηματικό δάνειο ........ Χρεωστικό δάνειο .......
    Φοιτητικό δάνειο .........., Δάνειο εκκίνησης επιχειρήσεων
    Επιχειρηματικό δάνειο ......., Εταιρικό δάνειο .............. κλπ
    Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου .......... (davidwilsonloancompany4@gmail.com)
    Όσον αφορά την οικονομική κρίση και το δάνειο, τότε το δάνειο David Wilson είναι το κατάλληλο μέρος για να πάει, απλώς πες του. Η κυρία Linda McDonald σας διευθύνει Καλή τύχη… ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.