Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2020

Κέρκυρα :Ένας πρωτότυπος σχεδιασμός τουριστικής προβολής


Περίπτερο που φιλοξενεί δράσεις στις εκθέσεις τουρισμού και αναδεικνύει τη στρατηγική προβολής της Κέρκυρας, βασισμένο σε μια πρωτότυπη επικοινωνιακή αντίληψη σχεδιάστηκε από ερευνητική ομάδα και εξωτερικούς συνεργάτες του Ιονίου Πανεπιστημίου. 
Βασικός ρόλος του περιπτέρου το οποίο χαρακτηρίζεται από σύγχρονο design και ανακυκλώσιμα υλικά, είναι η δημιουργία μητρώου επισκεπτών και συγκέντρωση στοιχείων επικοινωνίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ώστε να υποστηριχθεί η συνεχής ενημέρωσή τους.
Ένα πρόσφορο καινοτόμο παράδειγμα στις διαδραστικές εφαρμογές που πλαισιώνουν το περίπτερο, αποτελεί το Παιχνίδι VR/360° Εικονικής Πραγματικότητας. Η δράση αυτή στοχεύει στην απόκτηση εμπειριών και την εξερεύνηση. Στόχος του παιχνιδιού είναι η παρουσίαση σημείων ενδιαφέροντος των Ιονίων Νήσων δυσπρόσιτων στο ευρύ κοινό, χρησιμοποιώντας στερεοσκοπική προβολή για την ανάδειξη του ιδιαίτερου φυσικού κάλλους τους. Η διαδραστική εξερεύνηση των σημείων γίνεται μέσω κινητών τηλεφώνων και tablets που διατίθενται στον χώρο. Το παιχνίδι ολοκληρώνεται με την επίλυση ενός γρίφου, αποκαλύπτοντας στον παίκτη περισσότερες τοποθεσίες, και τους θρύλους που σχετίζονται με αυτές.
Η δεύτερη καινοτόμος δράση βασίζεται στη δημιουργία βίντεο με εναέριες λήψεις για τη δημιουργία ειδικά σχεδιασμένου χαρτογραφικού βίντεο το οποίο αποτελεί βασικό πόλο έλξης του τουριστικού περιπτέρου, με ιδιαίτερη αισθητική και προβολή που χρησιμοποιεί τεχνολογία Laser ώστε η κινούμενη εικόνα να ενσωματώνεται επάνω στο περίπτερο και την επιφάνεια του.
.


.

Το εργαστήριο inArts του Ιονίου Πανεπιστημίου σύστησε μία ομάδα τεχνοκρατών, καλλιτεχνών, αρχιτεκτόνων, μουσειολόγων και δημιουργών πολυμεσικού περιεχομένου, με στόχο την αναβάθμιση της τουριστικής προβολής ως διαδικασίας, ακολουθώντας τις σύγχρονες τάσεις της τεχνολογίας. Η δημιουργία της ερευνητικής ομάδας αποτελεί το πρώτο στάδιο της εξελικτικής διαδικασίας με επίκεντρο την βασική οικονομική δραστηριότητα των Ιονίων Νήσων, τον τουρισμό. Η ομάδα επικεντρώνεται στην παροχή συγκεκριμένων, υλοποιήσιμων, καινοτόμων και σωστά κοστολογημένων λύσεων. Η ερευνητική διαδικασία που επιτελείται έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία καινοτόμων, εφικτών και αποδοτικών προτάσεων. 
Η ομάδα έδρασε με την καθοδήγηση του ιδρυτικού μέλους του Εργαστηρίου Διαδραστικών Τεχνών (InArtsEπίκουρου Καθηγητή του Τμήματος Τεχνών Ήχου & Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου Γιάννη Δεληγιάννη με επιστημονικό αντικείμενο την εφαρμογή της διάδρασης στα πολυμέσα και τα παιχνίδια υπολογιστή.
Ο σχεδιασμός του περιπτέρου υλοποιήθηκε από το Αρχιτεκτονικό Γραφείο «2τrόποι» και τη βραβευμένη αρχιτέκτονα Αγγελική Θύμη. Το περίπτερο φιλοξενεί τις εν λόγω δράσεις στις εκθέσεις τουρισμού και αναδεικνύει τη στρατηγική προβολής της Κέρκυρας, βασισμένο σε μια σύγχρονη επικοινωνιακή αντίληψη που αναδεικνύει μία δυναμική στρατηγική προβολής. Το Αρχιτεκτονικό Γραφείο σε συνοπτική τεχνική έκθεση ανέφερε ότι: «...η κεντρική ιδέα του σχεδιασμού βασίζεται μορφολογικά σε αναφορές σχετικές με την ιστορία και την αισθητική του τόπου, σε φόρμες και χαράξεις που συναντάμε στην παλιά πόλη της Κέρκυρας, μνημείο της UNESCO. Ο σχεδιασμός του εμπνεύστηκε σε αφαιρετική μορφή από το ιστορικό κέντρο της Κέρκυρας, χαρακτηριστικό της οποίας αποτελούν τα τείχη των δυο ενετικών φρουρίων, οι στέγες των κτηρίων, και τα φυσικά υλικά κατασκευής που προτείνονται σε συνδυασμό με τη χρήση νέων μέσων τεχνολογίας προσδίδουν μια σύγχρονη ταυτότητα». 
Το παιχνίδι VR/360° Εικονικής Πραγματικότητας δημιουργήθηκε από τον σκηνοθέτη και ερευνητή του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Δημήτρη Δεληνικόλα (emptyfilm.com). «..μετά από πολυετή ενασχόληση με την σκηνοθεσία διαφήμισης και ειδικά με το τουριστικό βίντεο πιστεύω απόλυτα στις νέες δυνατότητες που δίνει η χρήση της εικονικής πραγματικότητας, του στερεοσκοπικού κινηματογράφου και της παιγνιοποίησης, για την προβολή του τουρισμού και πολιτισμού. Η αίσθηση ταξιδιού που προσφέρεται στον θεατή γίνεται πιο ζωντανή από ποτέ και η Κέρκυρα με την ποικιλία και την ομορφιά της είναι ένας τέλειος προορισμός για να το αναδείξει».Το βίντεο χαρτογραφικής προβολής του περιπτέρου δημιούργησε ο διακεκριμένος φωτογράφος Βασίλης Μεταλληνός. Tο μοντάζ του βίντεο χαρτογραφικής προβολής επιμελείται η video artist Μαριάννα Στραπατσάκη, ιδρυτικό μέλος του Τμήματος Τεχνών Ήχου & Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου και του εργαστηρίου ΙnArts (inarts.eu).
«Σημαντικό μέρος της ερευνητικής διαδικασίας αποτελεί ο εντοπισμός των μεταβαλλόμενων τάσεων της αγοράς, οι οποίες διαμορφώνουν τους στόχους των τουριστικών εκθέσεων και τις επακόλουθες στρατηγικές των ιδιωτικών και δημόσιων φορέων», δήλωσε η Νατάσα Πανδή, μέλος της ερευνητικής ομάδας που ασχολείται με το Market Research & Product Development στον τομέα του Luxury Travel Market για Ελλάδα και Κύπρο. «… Ανερχόμενη τάση είναι σήμερα η παροχή της επωνομαζόμενης Conscious Luxury και της αυθεντικότητας των εμπειριών, ενώ παράλληλα σημαντικός παράγοντας είναι η προσέγγιση και δέσμευση πελατών μέσα από προσωποποιημένες εμπειρίες».
.


.

Η ολοκληρωμένη πρόταση της ομάδας για το 2020 παρουσιάστηκε στις 8 Ιανουαρίου 2020 στο Προεδρείο του Εμπορικού Επιμελητηρίου Κέρκυρας και στον Δήμο Κέρκυρας. 

4 σχόλια :

 1. Γεια σας, κυρίες και κύριοι.
  Το όνομά μου είναι Susan Benson, είμαι δανειστής δανείου και επίσης οικονομικός σύμβουλος. Αν χρειάζεστε χρηματοοικονομική σταθερότητα, είμαι το σωστό άτομο που έρχεται σε επαφή, δεν δανείζω μόνο χρήματα, δίνω επίσης οικονομικές συμβουλές σε κανέναν. Η ανώτατη προτεραιότητά μου είναι η οικονομική σας σταθερότητα, μπορείτε να μου στείλετε μήνυμα και θα είμαι στη διάθεσή σας 24 ώρες το 24ωρο.

  Αν χρειάζεστε επείγουσα οικονομική ενίσχυση, είμαι το σωστό άτομο για να επικοινωνήσετε, να κάνω κάθε είδους δάνειο, είτε πρόκειται για προσωπικό δάνειο, εμπορικά δάνεια ή χρειάζεστε ένα δάνειο για οποιονδήποτε άλλο λόγο, θα σας συμβουλεύσω να επικοινωνήσετε μαζί μου μέσω {Email: sunshinefinancialgroupinc@gmail.com ή Μήνυμα μου απευθείας στο WhatsApp μέσω: +447903159998} και λάβετε μια απάντηση σε μια στιγμή.

  Η εταιρεία μου είναι μια ολοκληρωμένη επιχείρηση χρηματοοικονομικών υπηρεσιών που δεσμεύεται να σας βοηθήσει να βελτιώσετε τη μακροπρόθεσμη οικονομική σας επιτυχία.

  Χαρακτηριστικά & Όφελος;
  ✓Μπορείτε να υποβάλετε αίτηση για δάνειο οποιαδήποτε στιγμή, οπουδήποτε.
  ✓Μπορείτε να δανειστείτε από 1.000 ευρώ έως 20 εκατομμύρια ευρώ
  ✓Δείτε το δάνειό σας εντός 24 ωρών.
  ✓ Χαμηλό επιτόκιο που κυμαίνεται από 2,0 έως 3,0%
  ✓Έχετε την ευκαιρία να επιλέξετε την ημερομηνία αποπληρωμής, είτε εβδομαδιαία, μηνιαία ή ετήσια για χρονικό διάστημα 1-30 ετών.
  ✓ Απλή ηλεκτρονική εφαρμογή.
  ✓ Εξατομικευμένη καθοδήγηση και εμπειρία.

  Ήταν τόσο δύσκολο να λάβετε δάνειο από τις τοπικές τράπεζες ή από άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα; Και ανησυχθήκατε ότι δεν θα μπορέσετε να πάρετε δάνειο; δεν ανησυχώ πια γιατί η εταιρεία μου έχει βοηθήσει πολλούς ανθρώπους και οργανισμούς που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες σε όλο τον κόσμο. Όταν κάνετε αίτηση μαζί μας, υποβάλετε αίτηση με μια αξιόπιστη εταιρεία που φροντίζει για τις ανάγκες χρηματοδότησής σας. Θα φροντίσουμε όλη αυτή τη διαδικασία.

  Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την προσφορά δανείου μας, παρακαλούμε στείλτε μας το αίτημα δανείου σας μέσω: sunshinefinancialgroupinc@gmail.com | ή μπορείτε να μου γράψετε στο WhatsApp μέσω της +447903159998 |

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Χαίρετε

      Χρειάζεστε ένα επείγον δάνειο για να λύσετε τις οικονομικές σας ανάγκες; Προσφέρουμε δάνεια που κυμαίνονται από 2.000,00 έως 50.000.000,00, είμαστε αξιόπιστοι, ισχυροί, γρήγοροι και δυναμικοί, χωρίς πιστωτικό έλεγχο και προσφέρουμε 100% εγγύηση ξένων δανείων κατά την περίοδο αυτής της μεταφοράς.

      Εκδώσαμε επίσης ένα δάνειο σε όλα τα νομίσματα με επιτόκια 3% για όλα τα δάνεια .... Αν ενδιαφέρεστε, επικοινωνήστε μαζί μας μέσω αυτού του email.

  Παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας, εάν ενδιαφέρεστε, μέσω

  Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: easyloanfirm2020@gmail.com
   

  Χαιρετισμοί,
  Ντέρεκ Ντάγκλας
  easyloanfirm2020@gmail.com

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Χαίρετε

      Χρειάζεστε ένα επείγον δάνειο για να λύσετε τις οικονομικές σας ανάγκες; Προσφέρουμε δάνεια που κυμαίνονται από 2.000,00 έως 50.000.000,00, είμαστε αξιόπιστοι, ισχυροί, γρήγοροι και δυναμικοί, χωρίς πιστωτικό έλεγχο και προσφέρουμε 100% εγγύηση ξένων δανείων κατά την περίοδο αυτής της μεταφοράς.

      Εκδώσαμε επίσης ένα δάνειο σε όλα τα νομίσματα με επιτόκια 3% για όλα τα δάνεια .... Αν ενδιαφέρεστε, επικοινωνήστε μαζί μας μέσω αυτού του email.

  Παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας, εάν ενδιαφέρεστε, μέσω

  Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: easyloanfirm2020@gmail.com
   

  Χαιρετισμοί,
  Ντέρεκ Ντάγκλας
  easyloanfirm2020@gmail.com

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

  Γεια σας αγαπητοί μου, είμαι η Λίντα ΜακΝτόναλντ, που ζει σήμερα στο Ώστιν Τέξας των ΗΠΑ. Είμαι χήρα αυτή τη στιγμή με τρία παιδιά και είχα κολλήσει σε οικονομική κατάσταση τον Απρίλιο του 2020 και χρειάστηκε να αναχρηματοδοτήσω και να πληρώσω τους λογαριασμούς μου. Προσπάθησα να αναζητήσω δάνεια από διάφορες εταιρείες δανείων, τόσο ιδιωτικές όσο και εταιρικές, αλλά ποτέ με επιτυχία, και οι περισσότερες τράπεζες απέρριψαν την πίστη μου, δεν είναι πλήρης θύμα εκείνων των κουκουλαριών εκεί που τους αποκαλούν δανειστές αυτο-χρήματος, είναι όλοι απάτες, το μόνο που θέλουν είναι δικό σου λεφτά και δεν ξέρεις ξανά από αυτά που μου έχουν κάνει δύο φορές πριν συναντήσω τον κ. David Wilson, το πιο ενδιαφέρον μέρος του είναι ότι το δάνειο μου μεταφέρθηκε σε μένα εντός 74 ωρών, οπότε θα σας συμβουλεύσω να επικοινωνήσετε με τον κ. David εάν ενδιαφέρεστε να λάβετε δάνειο και είστε βέβαιοι ότι μπορείτε να τον εξοφλήσετε εγκαίρως, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του μέσω email ……… (davidwilsonloancompany4@gmail.com) Χωρίς πιστωτική επιταγή, χωρίς cosigner με επιτόκιο μόλις 2% και καλύτερα σχέδια αποπληρωμής και προγραμματίστε εάν πρέπει να επικοινωνήσετε με οποιαδήποτε εταιρεία σχετικά με την εξασφάλιση δανείου χωρίς εγγύηση, τότε επικοινωνήστε με τον κ. David Wilson σήμερα για το δάνειο σας.
  Προσφέρουν όλες τις κατηγορίες δανείου
  Βραχυπρόθεσμο δάνειο (5_10 έτη)
  Μακροπρόθεσμο δάνειο (20_40)
  Προθεσμιακό δάνειο μέσων (10_20)
  Προσφέρουν σαν δάνειο
  Στεγαστικό δάνειο ............., Επιχειρηματικό δάνειο ........ Χρεωστικό δάνειο .......
  Φοιτητικό δάνειο .........., Δάνειο εκκίνησης επιχειρήσεων
  Επιχειρηματικό δάνειο ......., Εταιρικό δάνειο .............. κλπ
  Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου .......... (davidwilsonloancompany4@gmail.com)
  Όσον αφορά την οικονομική κρίση και το δάνειο, τότε το δάνειο David Wilson είναι το κατάλληλο μέρος για να πάει, απλώς πες του. Η κυρία Linda McDonald σας διευθύνει Καλή τύχη… ....

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.