Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020

Συμμετοχή, ενίσχυση και υποστήριξη για τη βιώσιμη ψηφιοποίηση στην Ε.Ε


Η συνεργασία μεταξύ των διαφόρων πολιτικών επιπέδων για την αναβάθμιση των ψηφιακών λύσεων στην Ε.Ε είναι ζωτικής σημασίας. Είναι ο μόνος τρόπος να ενισχυθεί ο ψηφιακός μετασχηματισμός στις πόλεις και τις κοινότητες της ΕΕ. Η ΕΕ, τα κράτη μέλη, οι περιφέρειες και οι πόλεις ευθυγραμμίζονται ολοένα και περισσότερο στην προσπάθειά τους να ακολουθήσουν μια βιώσιμη προσέγγιση με επίκεντρο τον πολίτη για να εξασφαλίσουν έξυπνες και ζωντανές κοινότητες και πόλεις. Πώς μπορούμε να εκμεταλλευτούμε όλες τις δυνατότητες αυτής της σύγκλισης;

Το City FORUM, 30-31 Ιανουαρίου 2020, που διοργανώθηκε από την πόλη του Πόρτο, αποδείχθηκε μια πολλά υποσχόμενη αρχή. Πραγματοποίησε πάνω από 60 εκπροσώπους από πόλεις, περιφέρειες, κράτη μέλη και την Ευρωπαϊκή Ένωση, υπογράφοντας τη «Διακήρυξη για τη συμμετοχή δυνάμεων για την προώθηση βιώσιμου ψηφιακού μετασχηματισμού σε πόλεις και κοινότητες στην ΕΕ».



Η EUROCITIES, μαζί με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Επιτροπή των Περιφερειών, τη φινλανδική Προεδρία και άλλα δίκτυα πόλεων, στηρίζουν τη δήλωση. Η διακήρυξη θα αντιμετωπίσει τα εμπόδια στην αναβάθμιση του ψηφιακού χάσματος, για τα οποία οι διαλειτουργικές, ανοιχτές αστικές ψηφιακές πλατφόρμες που λειτουργούν διατομεακά και χωρίς σύνορα είναι κρίσιμες. Ένα σύστημα που θα επιτρέψει τον «ευρωπαϊκό τρόπο» ψηφιακής μετατροπής πόλεων. 
 Οι βασικές αρχές της δήλωσης είναι:
  • μια προσέγγιση που βασίζεται στους πολίτες · 
  • μια προσέγγιση υπό την ηγεσία των πόλεων σε επίπεδο ΕΕ · 
  • η πόλη ως οικοσύστημα καινοτομίας με γνώμονα τον πολίτη · 
  • ηθική και κοινωνικά υπεύθυνη πρόσβαση, χρήση, ανταλλαγή και διαχείριση δεδομένων. 
  • τεχνολογιών ως βασικών παραγόντων · 
  • διαλειτουργικές ψηφιακές πλατφόρμες βασισμένες σε ανοικτά πρότυπα και τεχνικές προδιαγραφές, διεπαφές προγραμματισμού εφαρμογών (API) και μοντέλα κοινών δεδομένων. 
Οι υπογράφοντες και οι εταίροι έχουν δύο βασικές ανησυχίες: τον τρόπο εξασφάλισης της διαλειτουργικότητας των ψηφιακών πλατφορμών και τον τρόπο εξασφάλισης του απαραίτητου προϋπολογισμού για την καινοτομία και τα ψηφιακά προγράμματα, έχοντας υπόψη το πρόγραμμα Digital Europe.
Λοιπόν, πώς θα προχωρήσουμε, μεταφέροντας την πολιτική βούληση σε συγκεκριμένες ενέργειες; 
Οι εταίροι που υποστηρίζουν αυτήν την πρωτοβουλία επεξεργάζονται επί του παρόντος για ένα πρώτο σχέδιο δράσης για τη μετατροπή των δεσμεύσεων της δήλωσης σε συγκεκριμένες ενέργειες για τα κράτη μέλη της ΕΕ, τις περιφέρειες και τις πόλεις.

Εγγραφείτε στην κοινότητα και υπογράψτε τη δήλωση εδώ !
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την πρωτοβουλία "Join, Boost, Sustain", επισκεφτείτε τη διεύθυνση https://www.living-in.eu/

1 σχόλιο :

  1. ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

    Γεια σας αγαπητοί μου, είμαι η Λίντα ΜακΝτόναλντ, που ζει σήμερα στο Ώστιν Τέξας των ΗΠΑ. Είμαι χήρα αυτή τη στιγμή με τρία παιδιά και είχα κολλήσει σε οικονομική κατάσταση τον Απρίλιο του 2020 και χρειάστηκε να αναχρηματοδοτήσω και να πληρώσω τους λογαριασμούς μου. Προσπάθησα να αναζητήσω δάνεια από διάφορες εταιρείες δανείων, τόσο ιδιωτικές όσο και εταιρικές, αλλά ποτέ με επιτυχία, και οι περισσότερες τράπεζες απέρριψαν την πίστη μου, δεν είναι πλήρης θύμα εκείνων των κουκουλαριών εκεί που τους αποκαλούν δανειστές αυτο-χρήματος, είναι όλοι απάτες, το μόνο που θέλουν είναι δικό σου λεφτά και δεν ξέρεις ξανά από αυτά που μου έχουν κάνει δύο φορές πριν συναντήσω τον κ. David Wilson, το πιο ενδιαφέρον μέρος του είναι ότι το δάνειο μου μεταφέρθηκε σε μένα εντός 74 ωρών, οπότε θα σας συμβουλεύσω να επικοινωνήσετε με τον κ. David εάν ενδιαφέρεστε να λάβετε δάνειο και είστε βέβαιοι ότι μπορείτε να τον εξοφλήσετε εγκαίρως, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του μέσω email ……… (davidwilsonloancompany4@gmail.com) Χωρίς πιστωτική επιταγή, χωρίς cosigner με επιτόκιο μόλις 2% και καλύτερα σχέδια αποπληρωμής και προγραμματίστε εάν πρέπει να επικοινωνήσετε με οποιαδήποτε εταιρεία σχετικά με την εξασφάλιση δανείου χωρίς εγγύηση, τότε επικοινωνήστε με τον κ. David Wilson σήμερα για το δάνειο σας.
    Προσφέρουν όλες τις κατηγορίες δανείου
    Βραχυπρόθεσμο δάνειο (5_10 έτη)
    Μακροπρόθεσμο δάνειο (20_40)
    Προθεσμιακό δάνειο μέσων (10_20)
    Προσφέρουν σαν δάνειο
    Στεγαστικό δάνειο ............., Επιχειρηματικό δάνειο ........ Χρεωστικό δάνειο .......
    Φοιτητικό δάνειο .........., Δάνειο εκκίνησης επιχειρήσεων
    Επιχειρηματικό δάνειο ......., Εταιρικό δάνειο .............. κλπ
    Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου .......... (davidwilsonloancompany4@gmail.com)
    Όσον αφορά την οικονομική κρίση και το δάνειο, τότε το δάνειο David Wilson είναι το κατάλληλο μέρος για να πάει, απλώς πες του. Η κυρία Linda McDonald σας διευθύνει Καλή τύχη… ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.