Δευτέρα 27 Ιουλίου 2020

Ευρωπαϊκή Πράσινη Πρωτεύουσα 2023

Ο τίτλος της Ευρωπαϊκής Πράσινης Πρωτεύουσας απονέμεται κάθε χρόνο σε μια ευρωπαϊκή πόλη 100.000+ κατοίκων για τη δέσμευσή της στην περιβαλλοντική, κοινωνική και οικονομική βιωσιμότητα. Το European Green Leaf Award 2022 βρίσκεται επίσης σε εξέλιξη, για μικρότερες πόλεις με 20.000 έως 99,999 κατοίκους.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα απονείμει ένα χρηματικό έπαθλο 600.000 € στην πόλη που θα κερδίσει τον τίτλο της Πράσινης Πρωτεύουσας 2023. και 200.000 ευρώ το καθένα σε έως και δύο πόλεις για το βραβείο European Green Leaf για το 2022 · να ενισχύσουν την περιβαλλοντική βιωσιμότητα των πόλεων και να συμβάλουν στην επίτευξη του οράματος για την αειφορία.
Το να είσαι Ευρωπαϊκή Πράσινη Πρωτεύουσα έχει πολλά οφέλη, όπως μεγαλύτερη εστίαση σε περιβαλλοντικά έργα, αύξηση του τουρισμού και ξένες επενδύσεις, ενίσχυση της τοπικής οικονομίας και συμβολή στη δημιουργία απασχόλησης. 
Οι νικητές και οι πόλεις στη μικρή λίστα , έχουν επίσης πρόσβαση στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Πράσινης Πρωτεύουσας, παρέχοντάς τους υποστήριξη και μια πλατφόρμα ανταλλαγής γνώσεων και βέλτιστων πρακτικών. 
Επιπλέον, οι προηγούμενοι αιτούντες δήλωσαν ότι η διαδικασία υποβολής αίτησης από μόνη της αποδείχθηκε επωφελής για την αξιολόγηση της προόδου και των σχεδίων τους και τη συγκριτική αξιολόγηση έναντι των συνομηλίκων τους.
Υπάρχει ακόμη χρόνος για να υποβάλετε υποψηφιότητα . Ελέγξτε τους όρους του Διαγωνισμού και για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την επιλεξιμότητα,  την αξιολόγηση και τις ενημερώσεις, μπείτε στην ιστοσελίδα των  βραβείων

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.