Τετάρτη 29 Ιουλίου 2020

Εργαλειοθήκη για να γίνει η πόλη σας Πράσινη.


Οι πόλεις πρέπει να σκέφτονται και να ενεργούν πέρα ​​από τα σύνορά τους, να λαμβάνουν υπόψη τις κοινωνικές και τεχνολογικές πτυχές στον πολεοδομικό σχεδιασμό και να αξιοποιούν τις ιδέες και τις δυνατότητες των πολιτών τους. 

Αυτά είναι τα κύρια συμπεράσματα της νέας εργαλειοθήκης «Πώς μπορεί η πόλη σας να γίνει 100% ανανεώσιμη;» που ξεκίνησε από το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Πράσινης Πρωτεύουσας.
Η εργαλειοθήκη περιέχει οδηγίες, συμβουλές και εμπνευσμένες ιστορίες από ειδικούς ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και πολεοδόμους από μέλη του Ευρωπαϊκού Δικτύου Πράσινης Πρωτεύουσας, για να βοηθήσει την πόλη σας να κάνει τα επόμενα βήματα προς μια Ευρώπη ουδέτερη του άνθρακα. 
Αφορά επίσης τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης και τη μείωση της ενεργειακής ζήτησης μέσω αλλαγών στις υποδομές στην κινητικότητα, τη στέγαση και άλλους τομείς. Εξετάζει τις βιώσιμες γειτονιές του Umeå (Σουηδία), τη στρατηγική ηλιακής ενέργειας στη Λισαβόνα (Πορτογαλία), τα μετασκευασμένα ενεργειακά αποδοτικά δημόσια κτίρια της Λιουμπλιάνα (Σλοβενία) και την περιφερειακή συνεργασία για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στο Νυρεμβέργη (Γερμανία). 
Υπογραμμίζει τις επιτυχίες, αλλά το πιο σημαντικό δείχνει πώς οι πόλεις πέτυχαν τον στόχο τους και τα εμπόδια που αντιμετώπισαν, όπως η αντίθεση στις εξελίξεις του αιολικού πάρκου ή η αντίσταση στην αλλαγή των τρόπων κατανάλωσης. 
Επίσης :

Σύμφωνο των δημάρχων : Το μεγαλύτερο κίνημα στον κόσμο για τοπική δράση για το κλίμα και την ενέργεια.

Εταιρική σχέση για την αστική ατζέντα της ΕΕ για την ενεργειακή μετάβαση : Εργασία για καλύτερη ρύθμιση, γνώση και χρηματοδότηση.
ICLEI's carbon n  Climate Center : Ισχυρές πρακτικές αναφοράς για διαφάνεια και λογοδοσία στην τοπική δράση για το κλίμα.
Energy Cities : Βάση δεδομένων βέλτιστων πρακτικών με πάνω από 100 πόλεις σε ενεργειακή μετάβαση.
ResCOOP : Η ευρωπαϊκή ομοσπονδία για συνεταιρισμούς ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.