Δευτέρα 6 Ιουλίου 2020

Αιτήσεις μέχρι τις 20 Ιουλίου για το ΠΜΣ Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Τουρισμού και Πολιτισμού

Το Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης και το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας καλoύν τους ενδιαφερόμενους να υποβάλουν υποψηφιότητα για την παρακολούθηση του Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΔΠΜΣ) «Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Τουρισμού και Πολιτισμού» (ΣΑΤΠ) για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021 μεχρι τις 20 Ιουλίου 2020.
Οι μεταπτυχιακές σπουδές στο ΣΑΤΠ οδηγούν στη λήψη Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης μετά από φοίτηση τριών (3) εξαμήνων (πλήρης φοίτηση) ή πέντε (5) εξαμήνων (μερική φοίτηση). Η λήψη του διπλώματος προϋποθέτει την παρακολούθηση και επιτυχή εξέταση σε 8 μαθήματα, την επιτυχή παρακολούθηση ενός (1) σεμιναρίου και την εκπόνηση  και επιτυχή εξέταση της μεταπτυχιακής διπλωματικής εργασίας (90 ECTS). Ο μέγιστος αριθμός εισακτέων ανέρχεται σε τριάντα πέντε (35) άτομα.
Τα συνολικά τέλη φοίτησης στο ΣΑΤΠ ανέρχονται σε €2.900 και καταβάλλονται τμηματικά κατά τη διάρκεια των σπουδών. Eπίσης απαιτείται η καταβολή ποσού ύψους €100 για την κατάθεση της μεταπτυχιακής διπλωματικής εργασίας, ποσό το οποίο επανακαταβάλεται σε περίπτωση διπλής προσπάθειας. Αναλυτικά:
α. Για τους φοιτητές πλήρους φοίτησης, τα δίδακτρα καταβάλλονται ως εξής: €1200 κατά την εγγραφή τους στα δύο πρώτα εξάμηνα και €500 κατά την εγγραφή τους στο τρίτο εξάμηνο σπουδών (εξάμηνο εκπόνησης διπλωματικής εργασίας). Επιπλέον, για τη διευκόλυνση των φοιτητών πλήρους φοίτησης μοιράζεται το συνολικό ποσό των διδάκτρων του πρώτου και δεύτερου εξαμήνου σε δύο υποδόσεις των €900 και €300. 
β. Για τους φοιτητές μερικής φοίτησης, τα δίδακτρα καταβάλλονται ως εξής: €600 κατά την εγγραφή τους στα τέσσερα πρώτα εξάμηνα και €500 κατά την εγγραφή τους στο πέμπτο εξάμηνο σπουδών (εξάμηνο εκπόνησης διπλωματικής εργασίας).
Για το πρόσθετο εξάμηνο που ενδεχομένως να χρειαστεί για την ολοκλήρωση της διπλωματικής εργασίας καταβάλλονται €100.
Στο ΣΑΤΠ γίνονται δεκτές υποψηφιότητες αποφοίτων (ή τελειοφοίτων, εφόσον αποφοιτήσουν μέχρι 30 Σεπτεμβρίου 2020) των Πολυτεχνικών Σχολών, των Σχολών Οικονομικών Επιστημών, Διοίκησης Επιχειρήσεων, Πολιτισμικών Σπουδών, Διεθνών Σπουδών, Επιστημών του Περιβάλλοντος, Κοινωνικών Επιστημών, Ανθρωπιστικών Επιστημών, Πολιτικών Επιστημών, Νομικών Επιστημών, Γεωπονικών Επιστημών, Αθλητικών Επιστημών, άλλων τμημάτων Πανεπιστημίων της ημεδαπής και ομοταγών αναγνωρισμένων ιδρυμάτων της αλλοδαπής, καθώς και πτυχιούχοι Τμημάτων ΤΕΙ συναφούς γνωστικού αντικειμένου.
Η διαδικασία επιλογής περιλαμβάνει προ-επιλογή με βάση το φάκελο υποψηφιότητας και γίνεται με κριτήρια όπως ο βαθμός πτυχίου, η γνώση ξένων γλωσσών, η κατοχή άλλων μεταπτυχιακών τίτλων, η επαγγελματική και ερευνητική εμπειρία και οι δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά, οι ανακοινώσεις σε συνέδρια, καθώς και η συνάφεια των προπτυχιακών (ή άλλων μεταπτυχιακών) σπουδών με το αντικείμενο του ΣΑΤΠ. Όσοι προεπιλεγούν θα υποβληθούν. Ο συγκεκριμένος τρόπος διεξαγωγής θα ανακοινωθεί έγκαιρα στους υποψήφιους από τη Γραμματεία.
Οι φάκελοι υποψηφιότητας που θα ληφθούν υπόψη για τη διαδικασία επιλογής, θα πρέπει να έχουν σταλεί ηλεκτρονικά στη Γραμματεία του ΣΑΤΠ μέχρι και την Δευτέρα 20 Ιουλίου 2020, ώρα 15:00 και να περιλαμβάνουν τα παρακάτω δικαιολογητικά:
1. Αίτηση (ένος διαθέσιμη στην ιστοσελίδα του ΣΑΤΠ (tourismculture-pms.uth.gr)
2. Αναλυτικό βιογραφικό σημείωμα
3. Πίνακας επιλεγμένων βιογραφικών στοιχείων (διαθέσιμος στην ιστοσελίδα του ΣΑΤΠ) συνοδευόμενος από υπεύθυνη δήλωση που να επιβεβαιώνει την αλήθεια των στοιχείων
4. Αντίγραφο διπλώματος ή πτυχίου (με ακριβή βαθμό)
5. Βεβαίωση ισοτιμίας διπλώματος ή πτυχίου από το ΔΟΑΤΑΠ (για όσους προέρχονται από πανεπιστήμια του εξωτερικού)
6. Πιστοποιητικό αναλυτικής βαθμολογίας
7. Αποδεικτικά γνώσης ξένων γλωσσών. Για τους αλλοδαπούς απαιτείται και η επαρκής γνώση της ελληνικής γλώσσας

Διευκρινίζεται ότι, σύμφωνα με το άρθρο 1 του Ν. 4250/2014, το Δημόσιο υποχρεούται να αποδέχεται τα απλά, ευανάγνωστα φωτοαντίγραφα πρωτοτύπων ή επικυρωμένων αντιγράφων των εγγράφων που έχουν εκδοθεί από τις δημόσιες υπηρεσίες. Αντίστοιχα, γίνονται αποδεκτά τα απλά, ευανάγνωστα φωτοαντίγραφα ιδιωτικών εγγράφων εφόσον αυτά έχουν επικυρωθεί αρχικά από δικηγόρο. Επίσης, γίνονται υποχρεωτικά αποδεκτά τα ευκρινή φωτοαντίγραφα αλλοδαπών εγγράφων, υπό την προϋπόθεση ότι τα έγγραφα αυτά έχουν επικυρωθεί πρωτίστως από δικηγόρο.

Η διεύθυνση αποστολής των παραπάνω δικαιολογητικών είναι tourismculture_pms@prd.uth.gr.

Τα μαθήματα αναμένεται να ξεκινήσουν τον Οκτώβριο του 2020. Ειδικά για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021, ανάλογα με τις οδηγίες που θα υπάρξουν, ενδέχεται η πραγματοποίηση των μαθημάτων να γίνει, έως και αποκλειστικά, εξ αποστάσεως εάν αυτό, και για όσο χρονικό διάστημα, καταστεί αναγκαίο.

Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται στην ιστοσελίδα του ΣΑΤΠ, καθώς και στη Γραμματεία του ΣΑΤΠ (Τρίτη-Τετάρτη-Πέμπτη, 13:00-19:00) τηλέφωνο 24210-74381, email: tourismculture_pms@prd.uth.gr. 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.