Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2021

Major Cities of Europe : Ετήσιο Διεθνές Συνέδριο

Ψηφιακός μετασχηματισμός, πράσινη και βιώσιμη ανάπτυξη, ασφάλεια στον κυβερνοχώρο σε Φορείς και Οργανισμούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης!

Έχετε πρόσβαση στις δεξιότητες που απαιτούνται για την εφαρμογή αυτών των σημαντικών αλλαγών;
Πιστεύετε ότι το στυλ ηγεσίας στο Δημόσιο Τομέα πρέπει να εξελιχθεί;
Πρόκειται ο Covid να υποχρεώσει σε επαναπροσδιορισμό της εργασίας και των χώρων εργασίας;
Θέλετε να μάθετε και να μοιραστείτε την εμπειρία σας με τους ομολόγους σας σε όλη την Ευρώπη σε ένα ανοιχτό, φιλικό και μη περιβάλλον;

Σας καλούμε να παρακολουθήσετε Δωρεάν το Ετήσιο Διεθνές Συνέδριο του Δικτύων των Major Cities of Europe, το οποίο θα διεξαχθεί διαδικτυακά στις 13 έως 15 Οκτωβρίου 2020.
Ο Δήμος Λαρισαίων και το Δίκτυο Major Cities of Europe, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουν τη διοργάνωση του διεθνούς διαδικτυακού συνεδρίου του Δικτύου Major Cities of Europe, που θα διεξαχθεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα στις 13-15 Οκτωβρίου 2021, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, του Υπουργείου Τουρισμού, της Περιφέρειας Θεσσαλίας, της ΚΕΔΕ και του e-Trikala και αποτελεί προπομπό του μεγάλου δια ζώσης συνεδρίου που θα διεξαχθεί τον Μάιο του 2022 στη Λάρισα.

Αναμένεται να το παρακολουθήσουν περισσότεροι από 300 συμμετέχοντες κυρίως αιρετοί, Περιφερειάρχες, Δήμαρχοι και Γενικοί Γραμματείς, καθώς και στελέχη ΟΤΑ που εμπλέκονται με το σχεδιασμό και την ανάπτυξη, εκπρόσωποι επιχειρήσεων υψηλής τεχνολογίας, οι οποίοι θα παρουσιάσουν καινοτόμες προτάσεις που οδηγούν σε λύσεις smart cities, εκπρόσωποι ακαδημαϊκών και άλλων ερευνητικών φορέων που εμπλέκονται σε ευρωπαϊκά προγράμματα σχετικά με την έρευνα και ανάπτυξη ψηφιακών λύσεων και όσοι ενδιαφέρονται γενικά για τον ψηφιακό μετασχηματισμό των πόλεων.
Συγκεκριμένα προετοιμάζονται μεταξύ άλλων οι παρακάτω θεματικές ενότητες:
➢ Ψηφιακός Μετασχηματισμός
➢ Το μέλλον της ψηφιακής τοπικής αυτοδιοίκησης & ηγεσίας
➢ Αξιοποίηση δεδομένων
➢ Τρόποι παρακίνησης των πολιτών στην υιοθέτηση της τεχνολογίας.
➢ Πληροφορική & αειφόρος ανάπτυξη
➢ Η δεοντολογία στον ψηφιακό μετασχηματισμό
➢ Διαχείριση κινδύνων, ασφάλεια & ανθεκτικότητα στον κυβερνοχώρο
➢ Ψηφιακός μετασχηματισμός και Τουριστική ανάπτυξη

Στο συνέδριο συμμετέχουν διακεκριμένοι ομιλητές παγκόσμιας φήμης όπως οι
  • Alan R. Shark, Executive Director at Public Technology Institute – USA,
  • Robin Hambleton, Emeritus Professor of City Leadership – University of the West of England, Bristol, UK and Director of Urban Answers,
  • Rossen Naydenov, Officer in ENISA - The European Union Agency for Cybersecurity και πολλοί άλλοι.

Ειδικά φέτος το συνέδριο έχει ενταχθεί στις παράλληλες εκδηλώσεις της BEYOND 4.0 της πρώτης διεθνούς έκθεσης για τη Βιομηχανία 4.0 στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, που θα διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη 14 – 16 Οκτωβρίου.
Τη διοργάνωση του συνεδρίου έχει αναλάβει η Alpha Marketing.
Κάντε τώρα την εγγραφή σας δωρεάν!
Το Δίκτυο Major Cities of Europe είναι μια ένωση ευρωπαϊκών – και όχι μόνο - πόλεων και περιφερειών που δεσμεύονται στην καινοτομία των υπηρεσιών των πολιτών, αξιοποιώντας τις τεχνολογίες πληροφοριών και επικοινωνιών.
Είναι ένας μη κερδοσκοπικός και ανεξάρτητος οργανισμός στον οποίο συμμετέχουν μεταξύ άλλων ανώτατα στελέχη πληροφορικής, διευθυντικοί υπηρεσιακοί παράγοντες έξυπνων πόλεων, επικεφαλής Τμημάτων και υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής των τοπικών κυβερνήσεων, καθώς και καθηγητές Πανεπιστημίων και στελέχη άλλων δημόσιων και ιδιωτικών οργανισμών.
Στόχος του δικτύου είναι να μοιράζονται οι διεθνείς εμπειρίες, οι καλές πρακτικές, τα έργα, οι στρατηγικές και οι λύσεις που βελτιώνουν την αποτελεσματικότητα των ΟΤΑ, τόσο για τα διοικητικά, όσο και για τα επιχειρησιακά τους καθήκοντα, πάντοτε με γνώμονα τη διευκόλυνση της ζωής των πολιτών.
Η συμμετοχή είναι δωρεάν.
Δείτε το πλήρες πρόγραμμα στη διεύθυνση https://mce.liveon.tech/
Η γλώσσα του συνεδρίου θα είναι η αγγλική με ταυτόχρονη μετάφραση στα ελληνικά
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε:
Μίνα Τολίδου | Τ. +30 6973857155 | E. mina.tolidou@majorcities.eu

 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.