Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2022

From chaos to Cosmos : Ο ψηφιακός μετασχηματισμός των πόλεων στο προσκήνιο


«Εγγραφείτε στο ετήσιο διεθνές συνέδριο του δικτύου των Major Cities of Europe, και αφήστε πίσω σας το Χάος, αναλαμβάνοντας δράση στον κόσμο της αέναης καινοτομίας και ανάπτυξης των πόλεων!»

Με αυτή τη φράση παροτρύνει η Οργανωτική Επιτροπή του συνεδρίου εκπροσώπους Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, επιστήμονες, ερευνητές και φοιτητές, συμβούλους, επιχειρήσεις ΤΠΕ, αλλά και κάθε ενδιαφερόμενο για την ανάπτυξη των πόλεων, να συμμετέχει στο φετινό συνέδριο που φέρει τον τίτλο “From Chaos to Cosmos”και το οποίο για πρώτη φορά, θα πραγματοποιηθεί, στην Ελλάδα, στη φιλόξενη Λάρισα.

Όλοι όσοι θα συμμετέχουν στο συνέδριο, θα έχουν τη δυνατότητα να γίνουν ταυτόχρονα πομποί και δέκτες μηνυμάτων, ερεθισμάτων, ιδεών, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη ενός δημιουργικού διαλόγου, με στόχο την αποσαφήνιση κάθε έννοιας που σχετίζεται με τη σχέση «Καινοτόμα ανάπτυξη – ΤΠΕ -  Έξυπνες πόλεις».

Η δικτύωση και ο δημιουργικός διάλογος θα μπορούν να επιτευχθούν σε όλες τις φάσεις του συνεδρίου. Κατά τη διάρκεια των εισηγήσεων, των διαλειμμάτων του συνεδρίου, των γευμάτων και των δείπνων.

Είναι βέβαιο ότι οι συμμετέχοντες, την επομένη του Συνεδρίου, θα έχουν αφήσει πίσω τους το «Χάος» και θα έχουν έρθει πιο κοντά στον Κόσμο της ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ, των ΤΠΕ και των έξυπνων πόλεων. 

Επισκόπηση συνεδρίου:

Απρόβλεπτες αλλαγές και πιέσεις καθορίζουν νέες ωθήσεις και επιταχύνσεις προς τον μετασχηματισμό των πόλεων. Ο ξαφνικός συνδυασμός εξωτερικών απειλών όπως η πανδημία, η κλιματική αλλαγή, η ενεργειακή κρίση, ο πόλεμος, η μετανάστευση, οι πρόσφυγες, ο πληθωρισμός, η οικονομική επιβράδυνση έχουν δημιουργήσει μια απροσδόκητη κατάσταση.
Η ανταπόκριση των Τοπικών Αυτοδιοικήσεων στην αντιμετώπιση των νέων προκλήσεων, στην ηγεσία της αλλαγής και στην ανταπόκριση στις προσδοκίες των πολιτών αποτελεί προτεραιότητα. 
Πώς να αντιδράσετε γρήγορα με πολιτικές, στρατηγικές και επενδύσεις για τη διαχείριση της κατάστασης; 
Πώς να προετοιμαστείτε για τέτοιες ευθύνες; 
Ποια είναι τα βασικά στοιχεία για να πετύχεις; 
Μπορούν οι ψηφιακές τεχνολογίες να βοηθήσουν και να οδηγήσουν τους μετασχηματισμούς στη διαχείριση των υπηρεσιών των πολιτών, στη θέσπιση κλιματικών και περιβαλλοντικών πολιτικών και σχεδίων δράσης, στη διασφάλιση της ασφάλειας και της ανθεκτικότητας στις παρούσες και νέες καταστάσεις έκτακτης ανάγκης και κινδύνους; 
Πώς να επικοινωνήσετε, να εμπλέξετε και να συμπεριλάβετε τους πολίτες στη μεταμόρφωση της πόλης; 
Είναι οι δεξιότητες και η κουλτούρα των δημοσίων υπαλλήλων κατάλληλες για να πραγματοποιηθούν οι μετασχηματισμοί;

Σχεδιάζεται να αφιερώθούν διαφορετικές συνεδρίες για να απαντηθούν στις παραπάνω πολλαπλές ερωτήσεις με μαρτυρίες, μελέτες περιπτώσεων, εργαστήρια και ανοιχτές συζητήσεις.

Τα κύρια θέματα του προγράμματος είναι:
  • Τα μαθήματα από τον Covid
  • Γίνε ψηφιακός με στρατηγική
  • Πλατφόρμες και δεδομένα για πόλεις
  • Ενδυνάμωση πολιτών και δημοσίων υπαλλήλων
  • Δημιουργία Έξυπνων Χώρων για Έξυπνη Διαβίωση και Τουρισμό
  • 100 Climate Neutral Cities, Αποστολή της ΕΕ
  • Σπάζοντας τα εμπόδια μεταξύ υγείας και κοινωνικής φροντίδας
  • Να γίνουμε ανθεκτικοί και ασφαλείς στον πραγματικό κόσμο και στον κυβερνοχώρο
  • Ειδικές συνεδρίες θα είναι αφιερωμένες στις κοινότητές μας με επίκεντρο την κυβερνοασφάλεια και τα ευρωπαϊκά έργα
Η συμμετοχή είναι ανοιχτή σε διευθυντές τοπικής αυτοδιοίκησης, εμπειρογνώμονες και επαγγελματίες και γενικά όσοι ασχολούνται με την καινοτομία στις Τοπικές Αυτοδιοίκηση είναι ευπρόσδεκτοι. Το πρόγραμμα στοχεύει συγκεκριμένα τους CIO της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τους διαχειριστές έξυπνων πόλεων, τους διαχειριστές περιβάλλοντος, τους διαχειριστές ασφάλειας, ανθεκτικότητας και κυβερνοασφάλειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.