Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2022

Intelligente Cities Challenge : Οι πόλεις του ICC συναντώνται στη Βαρκελώνη σε φόρουμ των δημάρχων


Στις 15 και 16 Νοεμβρίου 2022, οι πόλεις του Intelligent Cities Challenge (ICC) θα συναντηθούν για το Συνέδριο του ICC και το Φόρουμ των Δημάρχων στο Smart City Expo στη Βαρκελώνη, Ισπανία. Αυτή η εκδήλωση θα σηματοδοτήσει την πρώτη αυτοπροσώπη συνάντηση στην ιστορία της πρωτοβουλίας από την έναρξή της το 2020 και ανυπομονεί να φέρει τις πόλεις μαζί πρόσωπο με πρόσωπο.

Η Άννα Αθανασοπούλου, Επικεφαλής της Μονάδας Εγγύτητας, Κοινωνικής Οικονομίας και Δημιουργικών Βιομηχανιών στη Γενική Διεύθυνση Βιομηχανίας, Επιχειρηματικότητας και ΜΜΕ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, δήλωσε ότι «Η Ευρώπη έχει εισέλθει σε μια εποχή permacrisis λαμβάνοντας τη μορφή πιεστικών προκλήσεων: κλιματική αλλαγή. η πανδημία του COVID, ο αυξανόμενος πληθωρισμός, η ενεργειακή κρίση, οι διαταραγμένες αλυσίδες εφοδιασμού και ένα ασταθές γεωπολιτικό πλαίσιο. Απαιτούνται αυξημένες προσπάθειες για την ενίσχυση της ανθεκτικότητας της οικονομίας και των κοινωνιών μας. 
Οι ευρωπαϊκές πόλεις , μαζί με τις τοπικές τους επιχειρήσεις , αισθάνονται έντονα τον αντίκτυπο, αλλά βρίσκονται επίσης στην πρώτη γραμμή των προσπαθειών για την οικοδόμηση ανθεκτικότητας στο έδαφος και κοντά στις κοινότητες. Η Πρόκληση Ευφυών Πόλεων θα μεγιστοποιήσει τον ρόλο τους ως μεσολαβητές της πράσινης και ψηφιακής μετάβασης , αξιοποιώντας τη δέσμευση και την ενεργό κινητοποίηση της βιομηχανίας, των τοπικών ΜΜΕ και των φορέων της κοινωνικής οικονομίας».




« Η ομάδα διαχείρισης έργων ICC είναι ενθουσιασμένη που μπορεί να συγκεντρώσει συμμετέχοντες δημάρχους, διαχειριστές έργων και εκπροσώπους επιχειρήσεων από πόλεις ICC (από την Ευρώπη και πέρα) και να οδηγήσει ειδικούς για να γιορτάσουν τα επιτεύγματα, να κάνουν απολογισμό της προόδου και να προετοιμαστούν για την επόμενη φάση του ΔΠΔ. Έχοντας κατά νου τον COVID-19, ανυπομονούμε να δούμε την πλήρη κοινότητα του ICC να συναντηθεί για να ανταλλάξει γνώσεις και να συζητήσει τις τάσεις, για να διευκολύνει τη δικτύωση μεταξύ των ομάδων της πόλης και των ειδικών» σχολίασε o Morten Rasmussen, συντονιστής έργου ICC από τον Όμιλο Technopolis .

Η εκδήλωση χωρίζεται σε δύο ημέρες.

Ημέρα 1 – 15 Νοεμβρίου - Φόρουμ Δημάρχων

Το Φόρουμ των Δημάρχων θα ενώσει πολιτικούς εκπροσώπους υψηλού επιπέδου και ηγέτες πόλεων από όλη την Ευρώπη και πέραν αυτής για να ενισχύσει την πολιτική δέσμευση για τη δίδυμη μετάβαση των πόλεων και τις Τοπικές Πράσινες Συμφωνίες. Το Φόρουμ των Δημάρχων θα προσφέρει την ευκαιρία να ανταλλάξουμε οράματα, προτεραιότητες και επιτεύγματα, να κατανοήσουμε τις κύριες προκλήσεις και ανάγκες των πόλεων, να αποκαλύψουμε τον αντίκτυπο των πρόσφατων κρίσεων στη μετάβαση. Τελικά, το φόρουμ επιδιώκει να καθορίσει τις προτεραιότητες υψηλού επιπέδου των πόλεων και να εντοπίσει συλλογικές λύσεις και βήματα προς τα εμπρός.

Το Φόρουμ των Δημάρχων θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της 15ης Νοεμβρίου. Θα βασίζεται σε μια διαδραστική μορφή, με μια προσωπική ομάδα με 4-5 Δημάρχους και δύο εργαστήρια στρογγυλής τραπέζης με ομάδες 6-8 Δημάρχων για να συζητήσουν τις Τοπικές Πράσινες Συμφωνίες και τον εξορθολογισμό της υποστήριξης.

Οι συμμετέχοντες Δήμαρχοι καλούνται να παρευρεθούν σε δείπνο το βράδυ που προσφέρεται από το Δημαρχείο της Βαρκελώνης με την παρουσία της Ada Colau, Δημάρχου της Βαρκελώνης, και άλλων Δημάρχων και αρχηγών πόλεων που παρευρίσκονται στην Smart City Expo.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να βρείτε το προσχέδιο ημερήσιας διάταξης της 1ης ημέρας εδώ .

Ημέρα 2 – 16 Νοεμβρίου – Συνέδριο ICC

Το Συνέδριο του ICC θα καλωσορίσει εκπροσώπους πόλεων και επιχειρήσεων από τις πόλεις πυρήνα και μέντορες του ICC και κορυφαίους εμπειρογνώμονες. Αυτό το ολοήμερο πρόγραμμα συνδυάζει συνεδρίες ολομέλειας, βασικές ομιλίες και ευκαιρίες για δικτύωση. Θα παρευρεθούν ηγέτες πόλεων ICC, διευθυντικά στελέχη επιχειρήσεων, δεξαμενές σκέψης πολιτικής, ακαδημαϊκοί, φορείς αστικής ανάπτυξης, κορυφαίοι εμπειρογνώμονες, ηγέτες τεχνολογίας, μέντορες της ΕΕ και διεθνείς.

Η κύρια εστίαση της Διάσκεψης του ICC είναι η μετάβαση προς μια πράσινη, ψηφιακή και ανθεκτική οικονομία. Μέσω της συγκέντρωσης πόλεων και εμπειρογνωμόνων του ICC που συμμετέχουν, το συνέδριο στοχεύει να κάνει απολογισμό της προόδου που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της πρωτοβουλίας του ICC, να παρουσιάσει τα επιτεύγματα και προς την πράσινη και ψηφιακή μετάβαση και να επαναξιολογήσει τις μελλοντικές προτεραιότητες υπό το φως των μεγάλων αστικών προκλήσεων.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να βρείτε το προσχέδιο ημερήσιας διάταξης της 2ης ημέρας εδώ .

Η Διάσκεψη του ICC και η Σύνοδος των Δημάρχων είναι ανοιχτή μόνο για τις συμμετέχουσες πόλεις του ICC που θα πρέπει να εγγραφούν εδώ . Η Smart City Expo είναι ανοιχτή στο κοινό που μπορεί να εγγραφεί εδώ .


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.