Τρίτη 9 Μαΐου 2023

Ηράκλειο :36η πόλη παγκόσμια , για να δοκιμάσεις τοπική κουζίνα στις αξιολογήσεις του Taste Atlas



Όπως επισημαίνεται στην ιστοσελίδα Taste Atlas το Ηράκλειο είναι από τα καλύτερα μέρη στον κόσμο για να δοκιμάσετε την Τοπική κουζίνα. Η αξιολόγηση της ιστοσελίδας το κατατάσσει στην 36η σειρά με βαθμολογία 4,47

να τι γράφει σχετικά :

«ΤΟΠΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Δοκίμασε τον ντόπιο ντάκο, ένα κρητικό πιάτο από κριθαρένια παξιμάδια, ντομάτες, φέτα και ελαιόλαδο, σε μια παραδοσιακή ταβέρνα.

Το Ηράκλειο, η ζωντανή πρωτεύουσα του ελληνικού νησιού της Κρήτης, φημίζεται για την αρχαία ιστορία, τους αρχαιολογικούς χώρους και την εκπληκτική θέα στις ακτές. Η τοπική κουζίνα στο Ηράκλειο περιστρέφεται γύρω από την παραδοσιακή κρητική κουζίνα, που απολαμβάνετε σε παραθαλάσσιες ταβέρνες. Το παραδοσιακό φαγητό του Ηρακλείου χαρακτηρίζεται από τις μεσογειακές του γεύσεις, τα φρέσκα υλικά και τη γενναιοδωρή χρήση του ελαιολάδου.

Ένα από τα απολαυστικά πιάτα που δύσκολα θα χάσετε είναι ο  ντάκος  , ένα κριθαρένιο παξιμάδι με ντομάτα, φέτα και ελαιόλαδο.

Credits: shutterstock

Ένα μοναδικό χαρακτηριστικό της γαστρονομικής σκηνής του Ηρακλείου είναι η ευρεία διάθεση της ρακής, ενός δυνατού, τοπικού αποστάγματος που συνήθως σερβίρεται με πιατέλα μεζέ.

Η στάκα  , μια πλούσια, κρεμώδης σάλτσα από κατσικίσιο γάλα που μπορεί να μην είναι πολύ γνωστή Κρήτης, είναι ένα αγαπημένο τοπικό αγαπημένο που αναδεικνύει τις γαστρονομικές παραδόσεις της πόλης.

ΤΟΠΙΚΑ ΦΑΓΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΣΕΤΕ:
○ Ντάκος
○ Αντικριστό
○ Γαμοπίλαφο
○ Καλιτσούνια
○ Κλέφτικο "

Πρέπει να πούμε ότι το Ηράκλειο , ένας από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς στην Ευρώπη που υποδέχεται περίπου 4 εκ επισκεπτών το χρόνο , καταβάλλει πολλαπλές προσπάθειες για να βελτιώσει τις υποδομές και τις υπηρεσίες του.

Δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην τοπική κουλτούρα και γαστρονομία και πρόσφατα δημιούργησε τον Αναπτυξιακό Οργανισμό ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΜΑΕ που ανέλαβε τον ρόλο του τοπικού DMO.

Μάλιστα τις προηγούμενες ημέρες ολοκληρώθηκε στο Ηράκλειο το 1ο Διεθνές Γαστρονομικό και Πολιτιστικό Συμπόσιο του Πανεπιστημίου YALE , που οργάνωσε το γνωστό Πανεπιστήμιο με την Περιφέρεια Κρήτης, τον Δήμο Ηρακλείου και τον Α.Ο.Τ.Α ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΜΑΕ



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.