Τρίτη 30 Μαΐου 2023

Η Τεχνητή νοημοσύνη και η χρήση της στην Τοπική αυτοδιοίκηση.Το παράδειγμα της Βοστώνης

Μελετητικές ομάδες των μελλοντικών εξελίξεων στις πόλεις , έχουν επισημάνει το ρόλο της Τεχνητής νοημοσύνης και την αξία δημιουργίας Τοπικών σχεδίων αξιοποίησης της.
Έχουμε δημοσιεύσει και στο citybranding.gr σχετικό κείμενο , σας συνιστούμε να το διαβάσετε 

Σήμερα σας παρουσιάζουμε τις εσωτερικές οδηγίες του Δήμου της Βοστώνης , για τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης και τα σχόλια μιας σημαντικής ιστοσελίδας , της CitiesToday .  
for Using Generative AIGuidelines for Using Generative AI

Το παρακάτω κείμενο δημοσιεύθηκε στο CitiesToday
«Η πόλη της Βοστώνης μοίρασε κατευθυντήριες γραμμές στο προσωπικό, σχετικά με τη χρήση της γενετικής τεχνητής νοημοσύνης (AI) στην εργασία τους και τους ενθάρρυνε να «πειραματιστούν υπεύθυνα».

Η πόλη ενεργοποίησε επίσης το Google Bard ως μέρος της εταιρικής χρήσης του Google Workspace.

Το Generative AI περιλαμβάνει εργαλεία κειμένου όπως το ChatGPT και το Bard και οπτικά εργαλεία όπως το Dall-E, τα οποία έχουν μεγάλους όγκους δεδομένων μαζί με μηχανική εκμάθηση για την παραγωγή περιεχομένου με βάση τις προτροπές των χρηστών.

Από τότε που το ChatGPT εμφανίστηκε στη σκηνή του Νοέμβριο, ακολουθούμενο από άλλα, η γενετική τεχνητή νοημοσύνη έχει πυροδοτήσει εκτεταμένη συζήτηση σχετικά με τις άλλες και τους κινδύνους.

«Το Τμήμα Καινοτομίας και Τεχνολογίας και οι συνεργάτες μας στοχεύουν να παραμένουν ενημερωμένοι για τις νέες τεχνολογίες που διαμορφώνουν τον κόσμο μας και μπορούν να επηρεάσουν το εργατικό δυναμικό της πόλης μας», δήλωσε ο Santiago Garces, Chief Information Officer της Βοστώνης, σε ένα σημείο προς το προσωπικό . «Με αυτό το πνεύμα, δημιουργήσαμε ένα σύνολο Ενδιαμέσων Κατευθυντηρίων Γραμμών για τη Χρήση Generative AI για να μας βοηθήσουν να κατανοήσουμε καλύτερα τους κινδύνους, να ενθαρρύνουμε τον υπεύθυνο πειραματισμό και να υποστηρίξουμε άτομα και ομάδες που ενδιαφέρονται να μάθουν περισσότερα για τις τεχνολογίες».

Οι οδηγίες ισχύουν για όλο το εργατικό δυναμικό της Βοστώνης, εκτός από τα δημόσια σχολεία . «Η χρήση της γενετικής τεχνητής νοημοσύνης σε ένα εκπαιδευτικό περιβάλλον θα απαιτήσει περισσότερη σκέψη και προβληματισμό», ανέφερε το σημείωμα.

Παραδείγματα χρήσης
Παραδείγματα περιπτώσεων χρήσης που επισημαίνονται στην καθοδήγηση περιλαμβάνουν τη σύνταξη ενός σημειώματος, εγγράφου ή επιστολής, προετοιμασία περιγραφής εργασίας, σύνοψη κειμένου, επανατοποθέτηση περιεχομένου για διαφορετικά είδη κοινού και μετάφραση.

Τα κύρια μηνύματα των κατευθυντήριων γραμμών είναι ότι το προσωπικό δεν πρέπει ποτέ να μοιράζεται εμπιστευτικές πληροφορίες στα μηνύματα και θα πρέπει να αποκαλύπτει πότε έχει δημιουργηθεί περιεχόμενο με τεχνητή νοημοσύνη. Οι εργαζόμενοι λαμβάνουν οδηγίες να ελέγχουν τα γεγονότα και να αναθεωρούν όλο το περιεχόμενο που δημιουργείται από την τεχνητή νοημοσύνη, ειδικά εάν πρόκειται να χρησιμοποιηθεί στη δημόσια επικοινωνία ή στη λήψη αποφάσεων, και τους υπενθυμίζεται ότι αυτοί και η πόλη εξακολουθούν να φέρουν τη συνολική ευθύνη.

Ένα σύνολο αρχών περιλαμβάνει την ενδυνάμωση των
  • ένταξη και σεβασμός
  • διαφάνεια και λογοδοσία
  • καινοτομία και διαχείριση κινδύνων
  • ιδιωτικότητα και ασφάλεια
  • Στόχευση στο δημόσιο καλό.
Το σημείωμα εξέταζε επίσης πιθανές ανησυχίες σχετικά με τις θέσεις εργασίας, δηλώνοντας: 
«Ο Δήμος γνωρίζει ότι το εργατικό δυναμικό μας είναι το πιο πολύτιμο περιουσιακό στοιχείο που έχουμε ως μέρος της δουλειάς μας. Δεν σχεδιάζουμε να αντικαταστήσουμε ένα μεγάλο μέρος του εργατικού δυναμικού μας με AI. Αλλά πιστεύουμε ότι υπάρχει μια ευκαιρία να ενδυναμώσουμε το εργατικό μας δυναμικό για να βελτιώσουμε την ποιότητα και την αποτελεσματικότητα της εργασίας μας, ακόμη και να αγκαλιάσουμε δυνατότητες που εκτείνονται πέρα ​​από τις τρέχουσες δυνατότητές μας. Σε αυτό το σημείο, δεν αναμένουμε επικείμενες επιπτώσεις σε όλη την πόλη».

Η καθοδήγηση περιλαμβάνει συμβουλές για τη σύνταξη αποτελεσματικών προτροπών για τη δημιουργία τεχνητής νοημοσύνης και συνδέσμους προς εξωτερικούς πόρους που θα μπορούσαν να είναι χρήσιμες.

Οι κατευθυντήριες γραμμές αναμένεται να αντικατασταθούν στο μέλλον με πολιτικές και πρότυπα.

Το Τμήμα Καινοτομίας και Τεχνολογίας σχεδιάζει επίσης να διοργανώσει εργαστήρια για το προσωπικό που ενδιαφέρεται να μάθει περισσότερα για τις τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης.

«Νέο προηγούμενο»
Γράφοντας στο Wired , η Beth Noveck, Διευθύντρια του Burnes Center for Social Change στο Northeastern University, η οποία αναφέρεται στις αναγνωρίσεις των κατευθυντήριων γραμμών της Βοστώνης ως συντελεστής στην ανάπτυξή τους, είπε: «Αυτές οι αρχές αντιπροσωπεύουν μια μετατόπιση από την πρόκληση φόβου για τους κινδύνους της τεχνητής νοημοσύνης σε μια πιο προληπτική και υπεύθυνη προσέγγιση που παρέχει καθοδήγηση σχετικά με τον τρόπο χρήσης της τεχνητής νοημοσύνης στο δημόσιο εργατικό δυναμικό».

«Η παραγωγική πολιτική τεχνητής νοημοσύνης της Βοστώνης δημιουργεί ένα νέο προηγούμενο στον τρόπο με τον οποίο οι κυβερνήσεις προσεγγίζουν την τεχνητή νοημοσύνη. Υποστηρίζοντας τον υπεύθυνο πειραματισμό, τη διαφάνεια και τη συλλογική μάθηση, ανοίγει την πόρτα στην συνειδητοποίηση των δυνατοτήτων της τεχνητής νοημοσύνης να κάνει καλό στη διακυβέρνηση», πρόσθεσε.

Ο Noveck είπε ότι εάν περισσότεροι δημόσιοι υπάλληλοι και πολιτικοί κρατούν αυτές τις τεχνολογίες, η πρακτική εμπειρία μπορεί να δώσει λογικούς κανονισμούς.

Άλλες κυβερνήσεις πειραματίζονται επίσης με τη γενετική τεχνητή νοημοσύνη, όπως η Yokosuka στην Ιαπωνία και η Σιγκαπούρη και το Ντουμπάι ."

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.