Δευτέρα 22 Μαρτίου 2010

Οι νέες τεχνολογίες στην υπηρεσία των "έξυπνων" πόλεων

Το δίκτυο EUROCITIES ,στο οποίο συμμετέχει από το 1998 ο Δήμος Ηρακλείου , σε συνεργασία με το DIGITALEUROPE οργανώνουν μια συνεδρία σχετικά με τις «Smart Cities». Η συνεδρία θα φέρει σε επαφή κορυφαίους ειδικούς από τον τομέα των πληροφοριακών και επικοινωνιακών τεχνολογιών καθώς και πόλεις και ερευνητές για να συζητήσουν τους διάφορους τρόπους με τους οποίους μπορεί μία πόλη να γίνει πιο «έξυπνη» και να παραμείνει «έξυπνη» σε βάθος χρόνου. Οι τεχνολογίες αυτές μπορούν να επιτρέψουν την πιο συνειδητή και αποτελεσματική χρήση της ενέργειας για τη μείωση των ρυπογόνων εκπομπών καθώς και τη διατήρηση ενός βιώσιμου αστικού περιβάλλοντος.

Μια πρώτη ομάδα θα εξετάσει μια σειρά από μελέτες συγκεκριμένων περιπτώσεων σχετικά με τη μέτρηση, την προβολή και τη συγκρισιμότητα των εκπομπών και των ενεργειακών δεδομένων, με ιδιαίτερη προσοχή στις δυνατότητες των έξυπνων δικτύων και των έξυπνων μέτρων. Στο δεύτερο μέρος της συνεδρίας θα ανοιχτεί διάλογος και θα συζητηθούν προσεγγίσεις για μια βιώσιμη αλλαγή στη συμπεριφορά των επιχειρήσεων και των πολιτών και των αναγκαίων μοντέλων συνεργασίας μεταξύ δημόσιων και ιδιωτικών φορέων για τη δημιουργία μιας πραγματικά «έξυπνης» πόλης.

Θα θέλαμε να σας προσκαλέσουμε να παρακολουθήσετε την παρουσίαση «Smart Cities» του δικτύου EUROCITIES ζωντανά μέσω του Διαδικτύου στην διεύθυνση http://scic.ec.europa.eu/str/basic/charjenk/ στις 24 Μαρτίου στις 14:30.

1 σχόλιο :

 1. Προς το Blog σας
  Ένα νέο blog γεννήθηκε με σκοπό να δώσει βήμα σε όλους τους Έλληνες ..Ένα Blog όπου μπορεί ο καθένας μας να γράφει ότι τον απασχολεί επώνυμα η ανώνυμα…ένα blog που δίνει την ευκαιρία σε όλους τους Έλληνες να πούνε όλα αυτά που μέχρι τώρα διστάζανε να πούνε .. Αν θέλεις και εσύ να κάνεις κάτι για όλη αυτή την απάτη που βλέπεις γύρο σου ..έλα μαζί μας …..Το Blog σου δίνει την δυνατότητα να ακουστή η γνώμη σου σε ένα ευρύ κοινό χωρίς πολιτικούς ,κομματικούς ,εθνικούς, θρησκευτικούς, η άλλους περιορισμούς .
  Κάνε τώρα την αρχή έλα μαζί μας…………
  Οι απόψεις που θα γράφεις εδώ δεν λογοκρίνονται σε καμιά περίπτωση και δημοσιεύονται ακέραιες
  Ζητάμε και την δική σας στήριξη καθώς το Blog προωθεί τις απόψεις των Blogger και των πολιτών, και όχι δικές μας…..
  www.ksipnistere.blogspot.com

  www.ksipnistere.gr
  Βάλτε και εμάς στη λίστα με τα ιστολόγια σας... ότι θέλετε μπορείτε να το στείλετε στο e-mail μας και από κάτω το link σας και δημοσιεύετε ακέραιο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.