Τρίτη 23 Μαρτίου 2010

Άγιος Νικόλαος : Συνέδριο με θέμα : «Στρατηγικές και καινοτόμες προσεγγίσεις για γνωστοποίηση Ναυτικών Προορισμών»

Στον Άγιο Νικόλαο θα πραγματοποιηθεί φέτος το Πανευρωπαϊκό Συνέδριο της Α.Ε.Μ.Α. - Δίκτυο Ευρωπαϊκών Πόλεων με Μαρίνες από τις 14 έως τις 15 Μαΐου 2010, στο Ξενοδοχείο Ερμής. Το συνέδριο οργανώνεται από το Δίκτυο Ευρωπαϊκών Πόλεων με Μαρίνες, που αποτελείται σήμερα από 47 μέλη. Το θέμα του συνεδρίου είναι οι «Στρατηγικές και καινοτόμες προσεγγίσεις για γνωστοποίηση Ναυτικών Προορισμών» και χωρίζεται σε τρεις διαφορετικές ενότητες με ομιλητές. οι οποίοι προέρχονται από διάφορους διεθνείς οργανισμούς των παρακάτω χωρών: Βέλγιο, Αγγλία, Καναδάς, Ισπανία, Πορτογαλία, Γαλλία και Ελλάδα.

«Από αυτή τη διαδικασία αναμένουμε την ενίσχυση του δικτύου, την αλληλεγγύη ανάμεσα στις Μαρίνες, τον καταρτισμό ειδικών προγραμμάτων και προτάσεων, την υποβολή σχεδίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ώστε να μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε αυτό το δίκτυο και σε επίπεδο τεχνογνωσίας, προγραμμάτων και να αποκομίσουμε όλοι μαζί, ένα αμοιβαίο όφελος. Ήδη, η συνεργασία αυτή αποδίδει πολλά σε επίπεδο συνεργασιών και ανταλλαγής απόψεων ενώ έχουν υποβληθεί προγράμματα στο Interreg και περιμένουμε τη διάταξη για την έγκρισή τους. Τα προγράμματα έχουν καταθέσει η ΔΑΕΑΝ μαζί με άλλους τέσσερις δήμους από την Ισπανία, την Πορτογαλία και τη Γαλλία. Η πόλη μας μέσα από το συνέδριο προβάλλεται ήδη σε διεθνές επίπεδο, σαν ναυτικός τουριστικός προορισμός, μέσα από το «YEAR BOOK 2010» της ΑΕΜΑ, με εξώφυλλο τον Άγιο Νικόλαο και πολλές πληροφορίες για τον τόπο μας, το οποίο διανέμεται στα μέλη της αλλά και όπου υπάρχουν Μαρίνες και λιμάνια.» τόνισε ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Δημήτρης Κουνενάκης.Στον Άγιο Νικόλαο θα πραγματοποιηθεί φέτος το Πανευρωπαϊκό Συνέδριο της Α.Ε.Μ.Α. - Δίκτυο Ευρωπαϊκών Πόλεων με Μαρίνες. Η οργανωτική επιτροπή του Συνεδρίου, το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2010, είχε συνάντηση με τον γραμματέα του Δικτύου Ευρωπαϊκών Πόλεων με Μαρίνες, κ. Joan Correia Vargues, από την Πορτογαλία, όπου συζητήθηκαν οργανωτικά θέματα και λεπτομέρειες του συνεδρίου. Στη συνάντηση μετείχαν ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Κουνενάκης, ο Αντιδήμαρχος, κ. Πανίκος Καρατσής, ο πρόεδρος της Δ.Α.Ε.Α.Ν. κ. Γιώργος Βάρδας, ο κ. Σμυρνάκης, ο κ. Μανόλης Πεπόνης, η κ. Σούλα Ανδρουλάκη και η κ. Πόπη Χαλκιαδάκη ενώ απουσίασε ο κ. Γιώργος Χουρδάκης, μέλος της οργανωτικής επιτροπής, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων.

Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στην πόλη του Αγίου Νικολάου, υπό την αιγίδα της Δημοτικής Ανώνυμης Επιχείρησης του Δήμου Αγίου Νικολάου και τη στήριξη της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, από τις 14 έως τις 15 Μαΐου 2010, στο Ξενοδοχείο Ερμής. Το συνέδριο οργανώνεται από την Α.Ε.Μ.Α. - Δίκτυο Ευρωπαϊκών Πόλεων με Μαρίνες, που αποτελείται σήμερα από 47 μέλη. Το θέμα του συνεδρίου της Α.Ε.Μ.Α. είναι οι «Στρατηγικές και καινοτόμες προσεγγίσεις για γνωστοποίηση Ναυτικών Προορισμών» και χωρίζεται σε τρεις διαφορετικές ενότητες με ομιλητές. οι οποίοι προέρχονται από διάφορους διεθνείς οργανισμούς των παρακάτω χωρών: Βέλγιο, Αγγλία, Καναδάς, Ισπανία, Πορτογαλία, Γαλλία και Ελλάδα.

marina_con1.jpg

«Από αυτή τη διαδικασία αναμένουμε την ενίσχυση του δικτύου, την αλληλεγγύη ανάμεσα στις Μαρίνες, τον καταρτισμό ειδικών προγραμμάτων και προτάσεων, την υποβολή σχεδίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ώστε να μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε αυτό το δίκτυο και σε επίπεδο τεχνογνωσίας, προγραμμάτων και να αποκομίσουμε όλοι μαζί, ένα αμοιβαίο όφελος. Ήδη, η συνεργασία αυτή αποδίδει πολλά σε επίπεδο συνεργασιών και ανταλλαγής απόψεων ενώ έχουν υποβληθεί προγράμματα στο Interreg και περιμένουμε τη διάταξη για την έγκρισή τους. Τα προγράμματα έχουν καταθέσει η ΔΑΕΑΝ μαζί με άλλους τέσσερις δήμους από την Ισπανία, την Πορτογαλία και τη Γαλλία. Η πόλη μας μέσα από το συνέδριο προβάλλεται ήδη σε διεθνές επίπεδο, σαν ναυτικός τουριστικός προορισμός, μέσα από το «YEAR BOOK 2010» της ΑΕΜΑ, με εξώφυλλο τον Άγιο Νικόλαο και πολλές πληροφορίες για τον τόπο μας, το οποίο διανέμεται στα μέλη της αλλά και όπου υπάρχουν Μαρίνες και λιμάνια.» τόνισε ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Δημήτρης Κουνενάκης.

Αναφερόμενος στο συνέδριο, ο γραμματέας της Α.Ε.Μ.Α. κ. κ. Joan Correia Vargues δήλωσε μεταξύ άλλων τα παρακάτω: «Προσπαθούμε να οργανώνουμε συνέδρια σε πόλεις όπου μπορούμε να προσελκύουμε όχι μόνο τα μέλη μας αλλά επίσης και τους ομιλητές μας οι οποίοι πάντα φέρνουν χρήσιμα συμπεράσματα, τα οποία βοηθούν τα μέλη μας με τις εμπειρίες και τις προτάσεις τους, με σκοπό πάντα τη βελτίωση και τη επίλυση πολλών ζητημάτων που αφορούν τις Μαρίνες. Σήμερα, είμαι εδώ, για να συζητήσουμε την προετοιμασία και τις λεπτομέρειες του συνεδρίου και θέλω να εκφράσω ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Δήμο Αγίου Νικολάου που προσφέρθηκε ώστε το συνέδριο της ΑΕΜΑ να πραγματοποιηθεί στην Κρήτη, σε μια περιοχή, η οποία αποτελεί έναν από τους πλέον ελκυστικούς τουριστικούς προορισμούς στην Ευρώπη, που όλοι επιθυμούν να επισκεφθούν με μεγάλη χαρά!».
Άγιος Νικόλαος, 28/02/2010, Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.