Πέμπτη 22 Απριλίου 2010

Ηράκλειο : Δωρεάν διάθεση ποδηλάτων για χρήση στη παραλιακή λεωφόρο

Ο Δήμος Ηρακλείου άρχισε τη δωρεάν διάθεση ποδηλάτων για χρήση από τους πολίτες στην περιοχή πρώην Καράβολα ( παραλιακή λεωφόρος) . Περισσότερα από εβδομήντα ποδήλατα διανεμήθηκαν στους δημότες σε μια πρώτη πιλοτική προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής να ενισχύσει τη χρήση ποδηλάτου και στόχος είναι να φθάσουν τα διακόσια σε διάφορα σημεία της πόλης.

Η διάθεση ποδηλάτων για δωρεάν χρήση στους πολίτες από το Δήμο Ηρακλείου στην περιοχή του Καράβολα θα λειτουργεί για το κοινό Σάββατο και Κυριακή από τις 10.00΄π.μ. έως τις 18.00΄μ.μ.

Για τη δυνατότητα χρήσης ποδηλάτου απαιτείται επίσημο έγγραφο (ταυτότητα ή δίπλωμα ή διαβατήριο) και η συμπλήρωση μιας αίτησης με τα προσωπικά στοιχεία του ενδιαφερόμενου, η οποία θα διατίθεται από το προσωπικό του Δήμου στο δημοτικό κιόσκι στην περιοχή του Καράβολα.

Η δωρεάν διάθεση των ποδηλάτων θα γίνεται τα Σαββατοκύριακα και σε καθημερινή βάση από τον Μάιο. Πολύ σύντομα θα τοποθετηθούν ποδήλατα και στο κέντρο της πόλης, σε πρώτη φάση στην Πλατεία Ελευθερίας και τη Χανιόπορτα. Επίσης το επόμενο διάστημα θα διατεθούν και ειδικά ποδήλατα πόλης στους δημότες.

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου δήλωσε: “Ο Δήμος διαθέτει τα πρώτα ποδήλατα προκειμένου οι δημότες της πόλης να χαρούν αυτόν τον χώρο περιπάτου και αναψυχής κάνοντας βόλτα με το ποδήλατο εντελώς δωρεάν. Φιλοδοξία μας είναι μέσα στο επόμενο διάστημα να έχουμε μέχρι και 200 ποδήλατα, ενώ φιλοδοξούμε επίσης μέσα στην πόλη να κάνουμε το ίδιο με ποδήλατα πόλης”.Παιδιά με τα ποδήλατα που διέθεσε ο Δήμος

Από  την εκδήλωση

Ο Δήμαρχος με το ποδήλατο

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.