Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Το βραβείο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής «Access City»

Το βραβείο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής «Access City» έχει ως στόχο να αναδείξει και να επιβραβεύσει τις πόλεις με πληθυσμό άνω των 50.000 κατοίκων οι οποίες λαμβάνουν υποδειγματικές πρωτοβουλίες για τη βελτίωση της προσβασιμότητας των ατόμων με αναπηρία στο αστικό περιβάλλον.

Από τις συνολικά 114 υποψηφιότητες από 23 ευρωπαϊκές χώρες, η Λιουμπλιάνα (SI), η Γκρενόμπλ (Γαλλία),η  Κρακοβία (Πολωνία) και Τεράσα (ES) ήταν στη λίστα μεταξύ των οκτώ πόλεων που ήταν υποψήφιες για το Βραβείο «Access City» 2012 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Για να είναι επιλέξιμη μια πόλη,  πρέπει να είναι σε θέση να αποδείξει ότι έχουν βελτιωθεί αποδεδειγμένα η πρόσβαση σε τομείς όπως το δομημένο περιβάλλον και οι δημόσιοι χώροι που σχετίζονται με τις υποδομές μεταφορών , της Πληροφορικής και των επικοινωνιών .
Επίσης, πρέπει να αποδείξει ότι έχει δεσμευθεί να συνεχίσει τη βελτίωση κατά βιώσιμο τρόπο και ότι μπορεί να χρησιμεύσει ως πρότυπο ορθής πρακτικής για τις άλλες ευρωπαϊκές πόλεις.


Μια κριτική επιτροπή, αποτελούμενη από εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Ατόμων με Αναπηρία και του Age Platform Europe επέλεξε το Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας ως τον τελικό  νικητή κατά τη διάρκεια τελετής στις Βρυξέλλες την 1η Δεκεμβρίου 2011. Η Κρακοβία ήταν μεταξύ των τριών επιλαχόντων ενώ σε Terrassa, Λιουμπλιάνα και Γκρενόμπλ απονεμήθηκαν ειδική μνεία για το περιβάλλον και τους δημόσιους χώρους, τις μεταφορές , τις υποδομές και τις δημόσιες εγκαταστάσεις και υπηρεσίες, αντίστοιχα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.