Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Το λιμάνι του Ηρακλείου στο καλεντάρι της χειμερινής κρουαζιέρας!

Το λιμάνι του Ηρακλείου στο καλεντάρι της χειμερινής κρουαζιέρας!
Ο χάρτης που παρουσιάσθηκε στο forum
Διπλό μήνυμα πήρε χθες ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΗ ΑΕ Γιάννης Μπρας που συμμετέχει στο winter cruising forum στην Κωνσταντινουπολη  το πιο σημαντικό ραντεβού για τις κρουαζιέρες του χειμώνα από όπου το Ηράκλειο μέχρι σήμερα απουσίαζε. Οι ξένοι θα έρθουν στην Κρήτη, αλλά ζητούν και υποδομές! Πάντως στόχος του Οργανισμού Λιμένος είναι να εντάξουν οι μεγάλες εταιρείες και το Ηράκλειο τους 'νεκρούς' μήνες από Δεκέμβριο μέχρι Μάρτιο ώστε να αποκτήσει ζωή και κίνηση η πόλη.

Τα πράγματα είναι πάντως δύσκολα και γι'αυτό το...διπλό μήνυμα που έλαβε ο κ.Μπρας που είναι μόνος του στην Πόλη, ενώ από άλλες πόλεις ακόμη και ελληνικές -όπως ο Βόλος-ήταν όλες οι τοπικές δυνάμεις εκεί: από το λιμάνι, μέχρι το δήμο και τα Επιμελητήρια για να υποστηρίξουν την τοπική προσπάθεια.

«Αποφασίσαμε ως ΟΛΗ να είμαστε παρόντες εδώ γιατί είναι όλες οι μεγάλες εταιρείες που αποφασίζουν για τις χειμερινές κρουαζιέρες και όχι μόνο. Οι οποίες τηρουμένων των αναλογιών είναι πιο σημαντικές από αυτές που γνωρίζουμε. Πραγματικά δίνουν ζωή σε μια πόλη. Αλλά έτσι κι αλλιώς είναι πάνω κάτω οι ίδιες εταιρείες.


Ο κ.Μπρας έχει επαφές με εκπροσώπους των εταιρειων Aida,  Holland  America, Disney Cruises και Norwegean Crise Lines  τους οποίους και προσπαθεί να πείσει να εντάξουν το Ηράκλειο στο καλεντάρι τους.

«Έχουμε καλά νέα και θα φανεί αυτό το 2012-2013 που είναι και πολύ δύσκολες χρονιές για την χώρα μας. Εταιρείες όπως η Holland  America που έρχονται μας είπαν ότι προτίθενται να αυξήσουν τα δρομολόγια τους, όπως και η Norwegean Crise Lines η οποία έρχεται και θα φέρει κι άλλους» τόνισε ο κ.Μπρας που είναι αισιόδοξος και για την Aida η οποία είχε εδώ την ισχυρότερη παρουσία και έφυγε.

'Πρέπει να το πώς ότι στην κουβέντα που είχα με τον αντιπρόεδρο της εταιρείας μου είπε ξεκάθαρα ότι η εταιρεία έφυγε από το Ηράκλειο εξαιτίας του αεροδρομίου. Δεν μπορούσαν υπό αυτές τις συνθήκες να εξυπηρετηθούν' τόνισε και η πραγματικότητα των υποδομών επανέρχεται σκληρή...

Για την Disney επίσης τα πράγματα είναι θετικά αν και όπως λέει για την συγκεκριμένη εταιρεία όλες οι πόλεις και τα λιμάνια δίνουν πολύ μεγάλη μάχη για να την προσελκύσουν...

Εκτός απο την δυνατότητα κρουαζιέρας στο Ηράκλειο τους χειμερινους μηνες (Δεκ.-Μαρτιο) ο κ. Μπρας τους αναλύει τις αλλαγές που εχουν γινει με το Επιμελητηριο και την προσπάθεια προσέγγισης που γίνεται με τον Δημο Ηρακλειου -είναι αλήθεια ότι οι εταιρείες για δικούς τους λόγους αποδίδουν σπουδαιότητα   στην συνεργασία των φορέων .

Ο κ. Μπρας καλεσε τους εκπροσώπους των εταιρειων να επισκεφτούν το Ηρακλειο και να δουν απο μόνοι τους τις μικρές αλλα σημαντικές αλλαγές που έχουν γίνει και συνεχίζονται να γίνονται με ορίζοντα ολοκλήρωσης τον Απριλιο-Μαιο του 2012.

Πηγή :www.cretalive.gr

Διαβάστε επίσης :
Ευτυχώς στον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου έχουν το ... χαβά τους!
Ηράκλειο:Αποδίδουν οι προσπάθειες στον Τουρισμό Κρουαζιέρας
Καβάλα:Η συμμετοχή της πόλης στο Cruise & Tourism – The Cruise Industry Summit Καβάλα:Παρουσία ως προορισμός κρουαζιέρας στο Αμβούργο

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.