Πέμπτη 2 Μαΐου 2013

Οι Σέρρες γιορτάζουν τα 100 χρόνια απελευθέρωσης

Με ένα ενδιαφέρον διαγωνισμό κλείνουν οι εορτασμοί για τα 100 χρόνια  απελευθέρωσης των Σερρών (1913-2013).Στην Τρίτη Ενότητα του προγράμματος των εκδηλώσεων με τίτλο "ΑΝΑΠΤΥΞΗ", θα γίνει παρουσίαση Αναπτυξιακών & Καινοτόμων δραστηριοτήτων και επιτευγμάτων με αναφορές θεμάτων citybranding.Η συνύπαρξη θεμάτων καινοτομίας και διαχείρισης ταυτότητας τόπου, πιστεύω ότι τραβά  την προσοχή των αναγνωστών του blog και συμφωνεί με την ιδέα παλαιότερης ανάρτησης ότι "Η ιδέα της έξυπνης εξειδίκευσης θάλεγα ότι περπατάει χέρι - χέρι με το όραμα της δημιουργίας ανταγωνιστικού brandname από ένα τόπο "

Δημοσιεύυουμε την ανακοίνωση των οργανωτών
1) Διαγωνισμός ανάδειξης καινοτόμων ιδεών & επιχειρηματικών σχεδίων

Λαμβάνουν μέρος μαθητές πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ν. Σερρών και φοιτητές τριτοβάθμιας (ΤΕΙ Σερρών, ΤΕΦΑΑ κ.α.).

Στόχος της εκδήλωσης είναι να αναδειχθούν και να παρουσιαστούν οι δημιουργικές ιδέες και τα επιχειρηματικά σχέδια καινοτομίας και προοπτικών ανάπτυξης του τόπου, των νέων ανθρώπων και του επιστημονικού δυναμικού, σε ποικίλα θεματικά πεδία όπως πχ στο Citybranding, στο ηλεκτρονικό επιχειρείν, σε οικονομικές, κοινωνικές, διοικητικές, τεχνολογικές, τουριστικές, ενεργειακές, χωροταξικές-πολεοδομικές, πολιτιστικές και άλλες συνιστώσες της καινοτομίας και επιχειρηματικότητας: Ότι Οδηγεί τις Σέρρες στο Δρόμο προς την Οικοδόμηση Οικονομίας και Αποθετηρίου Γνώσης.


Περίοδος υλοποίησης διαγωνισμού: α)υποβολή προτάσεων-σχεδίων, Ιανουάριος έως και Αύγουστος 2013, β)αξιολόγηση προτάσεων-σχεδίων, Σεπτέμβριος έως και Οκτώβριος 2013, γ)Ημερίδα Βράβευσης, 14 Δεκεμβρίου 2013. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα υπάρξουν εισηγήσεις από διακεκριμένους εισηγητές σε θέματα Citybranding με αναφορές σε συγκεκριμένα “success stories”. Η προβολή τους θα ενθαρρύνει και άλλους επίδοξους καινοτόμους πολίτες να ακολουθήσουν το δρόμο των επιτυχημένων καινοτόμων Σερραίων, Ελλήνων και Πολιτών του Κόσμου.

Οργάνωση: Δήμος Σερρών

Συμμετέχοντες φορείς (όχι περιοριστικά): Δήμος Σερρών, ΤΕΙ Σερρών, ΕΒΕΣ, Περιφερειακή Ενότητα Σερρών, Εκπρόσωποι Α’θμιας Δ/νσης Σερρών, Β’θμιας Δ/νσης Σερρών, Γ’θμιας Εκπαίδευσης.

Χρόνος υποβολής σχεδίων: Ιανουάριος-Αύγουστος 2013
Χρόνος αξιολόγησης σχεδίων: Σεπτέμβριος-Οκτώβριος 2013
Χρόνος παρουσίασης (Βράβευση και Citybranding): 14 Δεκεμβρίου 2013
Χώρος Βράβευσης: Κτήριο Δημοτικού Θεάτρου "ΑΣΤΕΡΙΑ".

Οργάνωση Διαγωνισμού Καινοτομίας.doc
Έντυπο Υποβολής Καινοτόμας Ιδέας.doc
Έντυπο Υποβολής Καινοτόμου Σχεδίου.doc

2) Εκδήλωση τιμητικής διάκρισης (βράβευσης) Σερραίων δημιουργών

Με την ειδική αυτή εκδήλωση διάκρισης, «Οι Σέρρες τιμούν του Σερραίους». Θα βραβευθούν διακεκριμένοι Σερραίοι, που αναγνωρίστηκαν και καταξιώθηκαν με το έργο τους και τη συνεισφορά τους, σε τοπικό, εθνικό και διεθνές επίπεδο.

Κατά τις εκδηλώσεις εορτασμού θα βραβευθεί ένα και μόνο πρόσωπο κατά θεματικό αντικείμενο και μόνο σε ειδικές περιπτώσεις ομάδα (όταν το αναγνωριζόμενο έργο, δημιουργία ή προσφορά, είναι ομαδική).
Βασικό κριτήριο είναι ότι ο βραβευόμενος πρέπει να κατάγεται από τον νομό Σερρών (τόπος γέννησης). Τα γενικά κριτήρια βράβευσης καθορίζονται κατά περίπτωση στα εξής:
Διεθνής διάκριση ή αναγνώριση ή βράβευση ή κατάκτηση/επίτευγμα.
Διάκριση σε Ολυμπιάδες με κατάκτηση μεταλλίου χρυσού- αργυρού-χάλκινου.
Εθνική ή διεθνής καταξίωση ή αναγνώριση στον τομέα τους.
Βράβευση από Ακαδημίες ή Ανώτατους θεσμικούς παράγοντες ή άλλους
αναγνωρισμένους και σημαντικούς φορείς.
Ιδιαίτερη καινοτομική ή αναπτυξιακή ή πρωτοποριακή επιχειρηματική ή άλλη
δημιουργία.
Οι τομείς που καθορίστηκαν είναι (όχι περιοριστικά):
Επιστήμες, Τέχνη - Τεχνική - Τεχνολογία, Πολιτισμός, Αθλητισμός, Επιχειρηματικότητα, Καινοτομία, Κοινωνική προσφορά, Εθελοντισμός.

Οργάνωση: Δήμος Σερρών και Δήμοι των Σερρών, Περιφερειακή Ενότητα Σερρών.

Χρόνος υποβολής υποψηφιοτήτων: Ιούλιος 2011-Ιούλιος 2013
Χρόνος αξιολόγησης υποψηφιοτήτων: Αύγουστος-Σεπτέμβριος 2013
Ημερομηνία εκδήλωσης: 15 Δεκεμβρίου 2013
Χώρος Βράβευσης: Κτήριο Δημοτικού Θεάτρου "ΑΣΤΕΡΙΑ".

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.