Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

Βόλος :Υποψήφια πόλη για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα 2021

Πηγή :www.localit.gr
Η υποψηφιότητα του δήμου Βόλου στη διεκδίκηση του τίτλου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας 2021 αναμένεται να συζητηθεί στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την ερχόμενη Παρασκευή. Στην ίδια συνεδρίαση θα τεθεί και το θέμα της ανάπτυξης του σχεδίου δράσης «Αειφόρου Ενέργειας» το οποίο έχει ήδη εκπονηθεί και κινείται στο πλαίσιο των υποχρεώσεων που απορρέουν για το Δήμο Βόλου από την υπογραφή του Συμφώνου Δημάρχων για την κλιματική αλλαγή.
«Πρόκειται για δύο στρατηγικής σημασίας στόχους για την πόλη μας, που πιστεύουμε ότι θα ενώσουν όλες τις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου και θα μείνουν έξω από άγονες αντιπαραθέσεις της προεκλογικής περιόδου. Θα αποτελέσουν, αντίθετα, ευκαιρία για δημιουργικές προτάσεις και ιδέες και ουσιαστική συμβολή στο το πώς μπορούμε να γίνουμε πιο αποτελεσματικοί στην επίτευξη των στόχων μας αυτών», τόνισε ο Δήμαρχος Βόλου κ.Πάνος Σκοτινιώτης στη σημερινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του Δήμου Βόλου.
Η Εκτελεστική Επιτροπή συζήτησε τα δυο θέματα και ομόφωνα συμφώνησε να προωθηθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο για τη λήψη των σχετικών αποφάσεων. Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του δήμου η διεκδίκηση του τίτλου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας θα συνδυαστεί και θα υποστηριχθεί από τη δημιουργία δικτύου χώρων πολιτισμού και την ενίσχυση των συγκριτικών και ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων της πόλης στον τομέα αυτό. Η υποψηφιότητα αναμένεται να ενισχυθεί και με βάση τα έργα που εντάσσονται στο νέο ΕΣΠΑ  και χαρακτηρίζονται ως «ώριμα» (ανακατασκευή  του Δημοτικού Θεάτρου Βόλου, αναστήλωση του Αρχαίου Θεάτρου Φθιωτίδων Θηβών,    Μουσείο της Αργούς,     Μουσειακό Ίδρυμα αφιερωμένο στον Τζιόρτζιο Ντε Κίρικο, επέκταση της Δημοτικής Πινακοθήκης, αξιοποίηση Μουσείου της Πόλης).

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.