Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014

Ο Δήμος Χερσονήσου αναπτύσσει και προβάλει τον Θρησκευτικό Τουρισμό

Ο Δήμος Χερσονήσου, ο κατ’ εξοχήν τουριστικός προορισμός της Κρήτης, με βαρύνουσα συμβολή  στην εθνική οικονομία και την τοπική απασχόληση κάνει προσπάθειες για να αναδιαμορφώσει το τουριστικό προϊόν, να το διαφοροποιήσει, να τονώσει την ανταγωνιστικότητα της περιοχής. Επίσης επιδιώκει να αναπτύξει νέες μορφές τουρισμού, να επεκτείνει την τουριστική περίοδο προκειμένου να εδραιώσει τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη. 
Τα τελευταία χρόνια ο Δήμος Χερσονήσου προωθεί ειδικές μορφές τουρισμού που προσφέρουν τη δυνατότητα στον επισκέπτη να εμπλουτίσει τις δραστηριότητές του με προγράμματα εξειδικευμένων δράσεων, όπως είναι ο πεζοπορικός – φυσιολατρικός, ο ποδηλατικός, ο θρησκευτικός, ο θαλάσσιος τουρισμός κτλ.

Στις αρχές του χρόνου ο Δήμος Χερσονήσου παρουσίασε το πρώτο από μια σειρά θεματικών φυλλαδίων, το φυλλάδιο του ποδηλατικού τουρισμού, το οποίο είχε μεγάλη επιτυχία, τόσο στους επιχειρηματίες του τουρισμού όσο και στις εκθέσεις στο εξωτερικό στις οποίες συμμετείχε ο Δήμος Χερσονήσου.

Σήμερα ο Δήμος Χερσονήσου παρουσιάζει το δεύτερο φυλλάδιο, αυτό του θρησκευτικού τουρισμού, το οποίο είναι μία πρωτότυπη έκδοση πλήρους καταγραφής των θρησκευτικών μνημείων της περιοχής μας.

Η έκδοση αυτή αποτελεί μία σημαντική συμβολή τόσο στις ιστορικές μνήμες, όσο και στις ορθόδοξες αναφορές του τόπου μας, συνδέοντας το παρόν με το παρελθόν.

Ο έντυπος αυτός οδηγός καταγραφής των εκκλησιαστικών μνημείων στα πλαίσια του θρησκευτικού τουρισμού, αποτελεί μία εξαιρετική ευκαιρία ανάδειξης και προβολής της αξιόλογης ιστορίας της περιοχής μας αλλά και ένα μικρό δείγμα του ηλεκτρονικού και έντυπου οδηγού καταγραφής που θα ακολουθήσει με προσκυνηματικούς και αρχαιολογικούς προορισμούς του δήμου μας.

Αυτά τα θρησκευτικά μνημεία μπορούν να ιδωθούν όχι μόνο ως ιερά αντικείμενα λατρείας, αλλά και ως πολιτισμικά μνημεία αρχαιολογικού ενδιαφέροντος. Ο διττός αυτός χαρακτήρας τους εγγυάται και την επισκεψιμότητά τους στο πλαίσιο του θρησκευτικού τουρισμού.

Το φυλλάδιο παρέχει αναλυτικές πληροφορίες για περίπου 40 εκκλησίες και μοναστήρια του Δήμου Χερσονήσου σε τρεις γλώσσες (Ελληνικά, Αγγλικά, Ρωσικά).

Ο Δήμαρχος Χερσονήσου κ. Ζαχαρίας Δοξαστάκης δήλωσε: « Ο Δήμος Χερσονήσου επιδιώκει την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της περιοχής μέσω δράσεων που προβάλλουν το συγκριτικό της πλεονέκτημα, που δεν είναι άλλο από την εναλλαγή του τοπίου παραλία-ενδοχώρα. Το φυλλάδιο για τον θρησκευτικό τουρισμού έχει στόχο να παρακινήσει τον ταξιδιώτη να επισκεφτεί όλους τους οικισμούς του Δήμου μας τόσο της  ενδοχώρας όσο και της παραλιακής ζώνης και να θαυμάσει τα μνημεία  πολιτιστικού ενδιαφέροντος, όπως είναι οι βυζαντινές και νεώτερες εκκλησίες μας. Η έκδοση του θεματικού φυλλαδίου για τον για τον θρησκευτικό τουρισμό θα ωφελήσει πολλαπλά την  τοπική οικονομία, διότι παροτρύνει τους επισκέπτες να εξερευνήσουν και τις λιγότερο γνωστές πλευρές του Δήμου μας και θα δώσει ώθηση στην ενίσχυση του τουρισμού μας σε όλη τη διάρκεια του χρόνου. Το φυλλάδιο αυτό θα διανεμηθεί δωρεάν σε ξενοδοχεία της περιοχής».

Εδώ μπορείτε να ξεφυλλίσετε σε ηλεκτρονική μορφή το νέο φυλλάδιο θρησκευτικού τουρισμού του Δήμου Χερσονήσου στα ελληνικά



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.