Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015

Σκόπελος :3ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών "Διαμαντής Παλαιολόγος"

Την Τρίτη 25 Αυγούστου ολοκληρώθηκε το τριήμερο Φεστιβάλ παραδοσιακών χορών «Διαμαντής Παλαιολόγος» , με τη συμμετοχή 17 συγκροτημάτων από Ελλάδα, Κύπρο και Νεπάλ και συνολικά 600 χορευτών.
Ο Δήμαρχος Σκοπέλου Χρήστος Βασιλούδης καλωσόρισε τους συμμετέχοντες του Φεστιβάλ στο νησί, κηρύσσοντας την επίσημη έναρξή του. 
Η πρώτη ημέρα παραστάσεων ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση του Χορευτικού Συγκροτήματος Σκοπέλου, του Λυκείου Ελληνίδων Πάτρας και Νάουσας, του Χορευτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Κασσιόπης Κέρκυρας, του Μορφωτικού Συλλόγου Σπηλιωτών Λάρισας «Ο Κίσσαβος», του Πολιτιστικού Συλλόγου γυναικών και φίλων Νέου Σουλίου Σερρών και του Συλλόγου Ποντίων Μεταμόρφωσης «Ο Εύξεινος Πόντος».
Ακολούθησε πάρτι υποδοχής των χορευτών στο γραφείο του Φεστιβάλ, με το κέφι να διατηρείται σε υψηλά επίπεδα μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.


H ταινία μυθοπλασίας  των Νικόλα Μακρή και Μιχάλη Γιγιντή εμπνευσμένη από το 3ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών «Διαμαντής Παλαιολόγος»! *


Τη Δευτέρα 24 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε ξενάγηση στα σοκάκια της Σκοπέλου από το Λαογραφικό και Πολιτιστικό Σύλλογο Σκοπέλου, σεμινάριο από το Σύλλογο Έρευνας και Διάδοσης της Κρητικής παράδοσης «Ιδαία γη», αλλά και ανοικτό μάθημα εκμάθησης παραδοσιακών ελληνικών χορών για τους ξένους επισκέπτες του νησιού με τίτλο: “Say OPA”.

Στη δεύτερη μέρα παραστάσεων συμμετείχαν το Λύκειο Ελληνίδων Πάτρας, το Χορευτικό Συγκρότημα Σκοπέλου «Κ. Μπετσάνη», το Λύκειο Ελληνίδων Βέροιας, το Λύκειο Ελληνίδων Χαλκίδας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πλατανουλίων «Άγιος Χαράλαμπος», ο Σύλλογος Έρευνας και Διάδοσης της Κρητικής παράδοσης «Ιδαία γη» και το Everest Nepal Cultural Group.

Την τρίτη και  τελευταία μέρα του Φεστιβάλ, οι συμμετέχοντες ξεναγήθηκαν στην Γλώσσα Σκοπέλου, όπου και πραγματοποιήθηκαν ανοικτές πρόβες από το Σύλλογο Έρευνας και Διάδοσης της Κρητικής παράδοσης «Ιδαία γη» και το Σύλλογο Ποντίων Νέστου Καβάλας και ακολούθως beach party στην παραλία Λιμνονάρι.

Στην καταληκτική παράσταση του Φεστιβάλ έδωσαν το χορευτικό «παρών» ο Σύλλογος Ποντίων Νέστου Καβάλας, το Λύκειο Ελληνίδων Λαμίας, το Λύκειο Ελληνίδων Νάουσας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κύπρου «Διγενής ο Οροκλίνης», το Λύκειο Ελληνίδων Βέροιας και το Χορευτικό Συγκρότημα «Διαμαντής Παλαιολόγος». Μετά το πέρας της απονομής αναμνηστικών προς τα συμμετέχοντα χορευτικά συγκροτήματα ακολούθησε παραδοσιακό δρώμενο από το Νεπάλ αλλά και παραδοσιακό ελληνικό γλέντι με τη συμμετοχή όλων των παρευρισκόμενων.

Το Φεστιβάλ που διοργανώθηκε από την αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία «Πλέγμα » σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας προς τιμή του εμπνευσμένου χοροδιδάσκαλου Διαμαντή Παλαιολόγου, τέθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, του Δήμου Σκοπέλου και της Ένωσης Ξενοδόχων Σκοπέλου.

To 3ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών «Διαμαντής Παλαιολόγος» πραγματοποιήθηκε με χορηγούς την Hellenic Seaways, την ΕΨΑ και τη Ρετσίνα Μαλαματίνα και χορηγούς επικοινωνίας την ΕΡΑ Δίκτυο, την εφημερίδα Metropolis press, το Dancepress.gr και το Skopelosonline.gr και την ευγενική υποστήριξη της μη κυβερνητικής οργάνωσης PRAXIS και των τοπικών επιχειρήσεων Κανέλα και ACS.

*Λίγες ώρες πρίν το Φεστιβάλ και όλο το νησί ετοιμάζεται. Μια μικρή δόση με μπόλικο χιούμορ, τι συμβαίνει όταν το καράβι με τους χορευτές πλησιάζει το λιμάνι.....Μια ταινία των: Nikolas Makris και Μιχάλη Γιγιντή. Παραγωγή: Πλέγμα Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων για τοwww.dancefestival.gr
Συμμετείχαν οι:
Anderlini Francesco , Anderlini Gulia, Sharr Banks , Shane Jackson,Konstadina Dulcinea AngeletouΓΙΩΤΑ ΑΓΓΕΛΕΤΟΥ, Ανδρέας Βιαλόπουλος, Ανδριώτη Στέλλα, Βιαλόπουλος Ανδρέας, Βλαχάκη Αλεξάνδρα, Γαρουφαλή Γαρουφαλιά, Γιαννουράκος Μάριος, Γκουμα Μάρια, Giannis Kakaliagos, Καμπούρης Θανάσης, George Kapotsis, Καραφουλίδης Γιώργος Τζά, Κασσιώτης Άγγελος, Erh KastanhΔημήτρης Κόλλιας, Κομανάκου Χρυσούλα, Κούρτη Ρηγίνα Ευμορφία, Κούρτης Δημήτρης, Κούρτης Νίκος, Vivian Molfeta LipovatsMichael Lipovats, Μαργαρίτης Γιώργος, Μιχαλούδη Πετρούλα, Μιχάλης Θοδωρής, Μουρμούρα Αικατερίνη, Μπάρα Αθηνά, Ντέρος Κωνσταντίνος, Ντέρος Νίκος, Ντυπόν Αντώνης, Antonis XintarisThodwris XintarisΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ, Παλαιολόγου Αμαλίτσα, Παλαιολόγου Γαρουφαλιά,ΝΑΥΣΙΚΑ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥDimitris Pantos, Παπαχρήστος Ηλίας, Poulxer PapaxristouMagda Patsi, Παχή Χαρούλα, Kanela Skopelos,Lia Pegiou , Πένυ , Skopelos Cycler, Σακούλη Κωνσταντίνα, Σκιαθίτης Ορέστης, Mata Skiathitou , Kostas SkourasGiorgos Taladianos, Τοσκούδης Θέμης, Τσαγκάρη Μαρία, Athanasios D. Fadakis, Φαμελιάρη Ευανθία, Isidoros Fameliaris, Χαραλαμπίδη Χρύσα

Και οι:
Μόσχος Τάκης, Ξηντάρης Γιώργος
Εκτέλεση Παραγωγής
‪#‎Giftorema‬ Productions: Αγγελέτου Κωνσταντίνα, Καπότσης Γιώργος, Πέγιου Ολυμπία, Παλαιολόγου Ναυσικά, Παλαιολόγος Χρήστος
Casting 
Ναυσικά, Γιώργος, Ντίνα
Ζωγραφική Σκηνικών: Ολυμπία Πέγιου
Χορηγοί: Spyrou Hotels, Zoupa, Anemos Espresso Bar
Με την υποστήριξη: Ν.Ι.Κ.Ο.Σ. Thalpos Holidays Boat Hire, 

Εναέριες Λήψεις
Icarus Air Filming 
Διέυθυνση φωτογραφίας
Νικόλας Μακρής

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.