Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015

Έργο του Δήμου Ηρακλείου βραβεύεται ως έργο καινοτομίας ,από τη FUJITSU

Στα πλαίσια του Fujitsu Forum 2015 που έλαβε χώρα στο Μόναχο στις 18-19 Νοεμβρίου 2015 με τίτλο “Human Centric Innovation in Action”, πραγματοποιήθηκε η τελετή απονομής του Select Innovation Award , που επιβραβεύει συνεργάτες της εταιρείας που υλοποίησαν έργα καινοτόμου χαρακτήρα με χρήση Fujitsu προϊόντων, υπηρεσιών και λύσεων.

Ένα από τα τρία έργα που βραβεύθηκαν ήταν το έργο υλοποίησης του νέου datacenter του Δήμου Ηρακλείου με προϊόντα της εταιρείας Fujitsu , το ανοικτό και δωρεάν λογισμικό OpenStack και το λογισμικό Cloud Web Maker  της εταιρίας Kernel Εφαρμογές Πληροφορικής που δραστηριοποιείται στην Κρήτη, δημιουργώντας ένα περιβάλλον τοπικής καινοτομίας.

Ως Δήμος Ηρακλείου, είμαστε περήφανοι που σε μία ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο για τη χώρα μας, είμασταν για άλλη μία φορά, σημείο αναφοράς, σε ένα έργο με καινοτόμα χαρακτηριστικά.
Στόχος του Δήμου Ηρακλείου, ήταν και παραμένει η αξιοποίηση των τεχνολογιών πληροφορικής στα πλαίσια του σχεδίου «Ηράκλειο, έξυπνη πόλη» για ολοένα και καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών του Δήμου μας. Η διεθνής αναγνωρισιμότητα που λαμβάνει η πόλη μας στον τομέα της «έξυπνης πόλης» μας δεσμεύει να καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να είμαστε προετοιμασμένοι κατά τον καλύτερο τρόπο για να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις του μέλλοντος.

Η ανάδειξη του έργου αυτού ως ένα έργο «ανθρωποκεντρικής καινοτομίας», ανεβάζει τον πήχη των προσδοκιών μας σε αυτά που μπορούμε να επιτύχουμε αξιοποιώντας τις υποδομές που έχει αναπτύξει ο Δήμος Ηρακλείου με απώτερο σκοπό πάντοτε την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη.

1 σχόλιο :

  1. Αξιολογη εργασια,ΕΥΓΕ,πολυ ανθρωπινο, Να μαθαινομαι και εμεις για την αγαπημενη μας πολη που μας λειπη τοσο....κατερινα=γκαρυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.