Δευτέρα 11 Απριλίου 2016

Ηράκλειο.Στόχος να καταστεί σημαντικός κόμβος στο παγκόσμιο δίκτυο των έξυπνων πόλεων

O Δήμος Ηρακλείου κάνει ένα νέο άλμα στο στρατηγικό του σχεδιασμό για να ισχυροποιήσει την ταυτότητά του ως “έξυπνη πόλη” με διεθνή απήχηση, ώστε να καταστεί σημαντικός κόμβος στο παγκόσμιο δίκτυο των έξυπνων πόλεων. Με ολοκληρωμένες πολιτικές στους τομείς της ενεργειακής κατανάλωσης και περιβαλλοντικής αναβάθμισης, της βιώσιμης αστικής κινητικότητας, της τόνωσης και περαιτέρω εξειδίκευσης της οικονομίας της πόλης με την ενθάρρυνση της επιχειρηματικότητας, της αύξηση της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά μέσω της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και την βελτίωση της ποιότητας ζωής.

Στο πλαίσιο αυτό, εντός του Απριλίου έχουν προγραμματιστεί πληθώρα εκδηλώσεων και δράσεων τις οποίες θα σας παρουσιάσουμε σταδιακά. 
Αρχικά, την Δευτέρα 11 Απριλίου, ο αντιδημάρχος κ. Ινιωτάκης εισηγείται στο Δημοτικό Συμβούλιο το Στρατηγικό Σχέδιο “Ηράκλειο: Έξυπνη Πόλη”.
Κατόπιν, την Πέμπτη 14 Απριλίου, θα πραγματοποιηθεί η πρώτη Συνεδρίαση της Επιτροπής του «Δημοσκοπίου». Το «Δημοσκόπιο» είναι το Δημοτικό Κέντρο προώθησης του Δομημένου Δημοκρατικού Διαλόγου , της Καινοτομίας και της Επιχειρηματικότητας στην πόλη, η ίδρυση του οποίου αποφασίστηκε από το δημοτικό συμβούλιο στις 30 Νοεμβρίου. 
Το όραμα του «Δημοσκοπίου» αφορά στην πρόκληση αξιοποίησης και προώθησης, με όρους διαλόγου και συναίνεσης, όλων των ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων του Ηρακλείου, δημιουργώντας νέα, αισιόδοξη αφήγηση για την τοπική κοινωνία με ουσιαστικές προοπτικές καινοτομίας και επιχειρηματικής ανάπτυξης.

Το διήμερο 15-16 Απριλίου ο Διευθυντής προγραμματισμού κ.Μοχιανάκης Κ θα βρίσκονται στη Λεμεσό στην  1st Euro Mediterranean Conference and Exhibition 2016 και θα παρουσιάσει το παράδειγμα του Ηρακλείου ως «έξυπνη πόλη».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.