Τρίτη 29 Αυγούστου 2017

Νέο Πρόγραμμα Διεθνούς Συνεργασίας IUC για Δήμους (αιτήσεις συμμετοχής έως 11.9)

Ένα νέο πρόγραμμα ανταλλαγής τεχνογνωσίας για πόλεις, το Πρόγραμμα Διεθνούς Συνεργασίας International Urban Cooperation (IUC)  με θέμα την βιώσιμη αστική ανάπτυξη είναι πλέον ανοιχτό για αιτήσεις. 
Στόχος του προγράμματος είναι να διερευνηθούν κοινές πρακτικές και μέθοδοι αντιμετώπισης προκλήσεων σε διάφορες θεματικές  μεταξύ πόλεων με βάση την εμπειρία του προγράμματος URBACT. 
Δικαιούχοι είναι οι Δήμοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης με πληθυσμό μεγαλύτερο των 50.000 κατοίκων. Στην τρέχουσα πρόσκληση η συνεργασία θα γίνει με πόλεις των Η.Π.Α., Αργεντινής, Βραζιλίας, Καναδά, Χιλής, Ιαπωνίας, Κολομβίας, Ινδίας, Μεξικού και Περού

Η συνεργασία θα πραγματοποιηθεί ανά ζεύγη πόλεων .Το πρόγραμμα καλύπτει τα έξοδα οργάνωσης/οδοιπορικά που αφορούν τη συνεργασία (δεν περιλαμβάνει άλλες αμοιβές). Από την πλευρά της ενδιαφερόμενης πόλης απαιτείται να συμπληρωθεί μία αίτηση και να επιλεγούν οι στόχοι (με βάση τους 12 στόχους της Αστικής Ατζέντας), η αντιστοίχιση θα γίνει σε επόμενη φάση από τη γραμματεία του προγράμματος. 

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στην ιστοσελίδα του προγράμματος

Οι αιτήσεις θα πρέπει να υποβληθούν μέχρι τις 11 Σεπτεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.