Ηράκλειο , κτίζοντας ένα βιώσιμο και αειφόρο Τουριστικό Προορισμό. Πρωτοβουλίες και καλές πρακτικές σε Τοπικό επίπεδο
Ο στόχος της ημερίδας, που είναι ανοιχτός στο κοινό, είναι να δημοσιοποιηθεί η στόχευση της στρατηγικής της Ηρακλείου να μετεξελιχθεί σε έναν αειφόρο τουριστικό προορισμό και να παρουσιαστεί καλά παραδείγματα και πρακτικές βιωσιμότητας στην Τοπική Τουριστική Επιχείρηση.
Ήδη στο Ηράκλειο, ένα από τους σημαντικότερους τουριστικούς προορισμούς στην Ευρώπη, έχει αναπτυχθεί ένα ισχυρό οικοσύστημα από τους τοπικούς φορείς διακυβέρνησης, τις επιχειρήσεις, τα ακαδημαϊκά Ιδρύματα αλλά και από ομάδες πολιτών που συμβάλλουν στην επιτυχή υλοποίηση των στόχων του προορισμού.
Γι' αυτό έχουν ξεχωριστό ενδιαφέρον οι παρουσιάσεις των πρακτικών τοπικών προϊόντων που προσδίδουν μια μεγάλη προστιθέμενη αξία στις τοπικές φορέων στρατηγικές διακυβέρνησης.
Το πρόγραμμα της ημέρας είναι :
1 1.00 πμ Χαιρετισμοί
Άντζελα Γκερέκου , Πρόεδρος Δ.Σ Ε.Ο.Τ ( βιντεοσκοπημένο μήνυμα )
Α κύκλος. Η στρατηγική για ένα βιώσιμο Τουριστικό προορισμό. Το μέλλον του Προορισμού Ηράκλειο στο Τουριστικό γίγνεσθαι.
11.15 π.μ .«Η αειφορία ως βασικός πυλώνας της Τουριστικής πολιτικής του Ηρακλείου».
Γεώργιος Σισαμάκης . Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Πρόεδρος Α.Ο.Τ.Α ΗΡΑΚΛΕΙΟ Μ.Α.Ε.
11.30 μ.μ. «Ξεδιπλώνοντας τον Κρητικό Τουρισμό στο Χώρο, στο Χρόνο και τον Τρόπο, αναζητώντας την Αειφορία του προορισμού»
Κυριάκος Κώτσογλου , Αντιπεριφερειάρχης στον τομέα Τουρισμού και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.
11.45 πμ .«Ο πράσινος μετασχηματισμός στις Λιμένες. Η περίπτωση του Ο.Λ.Η»
Μηνάς Παπαδάκης , Διευθύνων Σύμβουλος Ο.Λ.Η Α.Ε
12.00 μμ .«Πολιτικές των προϊόντων για ένα Βιώσιμο Τουριστικό προορισμό»
Γιώργος Σφακιανάκης , Πρόεδρος του Παγκρητίου συλλόγου Διευθυντών ξενοδοχείων .
12.15 μμ .«Αειφορία : Το παρόν και το μέλλον των Τουριστικών Προορισμών»
Ιωάννης Παππάς , Διευθύνων Σύμβουλος, Green Evolution AE
12,30 μμ Διάλειμμα
Β κύκλος. Καλά παραδείγματα και πρακτικές βιωσιμότητας στην Τουριστική επιχειρηματικότητα.
13.00 μμ .«Βιωσιμότητα, το μεγάλο στοίχημα για την Οικονομία της Φιλοξενίας- Ολιστικές προσεγγίσεις και καλές πρακτικές στη ΦΑΙΑ»
Χαράλαμπος Φωσκολάκης , Μέλος Διοικητικού Συμβουλίου των PHAEA.
13.15 μμ .«Βιώσιμη Γαστρονομία. Από την θεωρία στην πράξη»
Παναγιώτης Μαγκανάς , Ιδιοκτήτης PESKESI FARM και εστιατόριο PESKESI
13.30 μμ .«Βιοδυναμική: Ένας καινοτόμος για τα ελληνικά δεδομένα μεθοδολογία»
Χαρούλα Δασκαλάκη, Διευθύντρια Μάρκετινγκ SILVA Δασκαλάκη
13,45 μμ .«Ε.Α.Σ. Ηρακλείου - Στόχευση στην εφαρμογή φιλοπεριβαλλοντικών πρακτικών»
Κωνσταντίνος Προκοπάκης , Γενικός Διευθυντής Ε.Α.Σ Ηρακλείου
14.00 μμ .«Metaxa Hospitality Group : Βιώσιμη φιλοξενία στην πράξη»
Μαριγιάννα Χαλκιαδάκη , Sustainability Manager MHG
14.15 μμ .«Agrecofarms : Το κτήμα – Η Ταβέρνα – Τα προϊόντα»
Δημήτρης Μ. Καλαϊτζιδάκης , Διευθυντής λειτουργιών Grecotel Hotels & Resorts»
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.